- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
RÅVAREFOKUS
OSTE, DE BEDSTE OSTE FRA IND- OG UDLAND OG VINEN TIL
Hos Løgismose på Nordre Toldbod er ostemontren fyldt til enhver lejlighed med et stort udvalg af franske oste.
Fagskribent Emilie Schou Wilhjelm Ravn
1. oktober 2021
Magasin nr. 8 2021
OST – EN SÆSONVARE?
Ost er et levende produkt, og smag og tekstur er i høj grad påvirket af modning og hvilket foder dyrene, der leverer mælk til ostene, får. Dyrenes foder skifter efter sæson, hvorfor nogle oste faktisk kan siges at være sæson-oste.
Her får du en guide til oste-sæsonerne for franske oste:
FORÅR
Gedeost topper smagsmæssigt i foråret – det skal smages!
SOMMER
Den bedste sæson for oste med blød skorpe. Oste som Savoy Tomme, Brillat-Savarin, Camembert og Reblochon er blot et par eksempler.
EFTERÅR
Her skal du blandt andet gå efter Munster, Epoisse og Maroille
VINTER
Kolde måneder byder på den klassiske sæsonost Mont d’Or, som ofte spises lun med brød og et godt glas vin til. Sæsonen byder også på herlige modnede alpeoste som Comté.
OST & VINMATCH
En god, lettere banal tommelfingerregel, når der skal matches vin til ost, lyder, at vin fra vinstokke, der har haft udsigt til de køer, der leverer mælken til osten, er et godt match. Lær om, hvilke oste du skal nyde til hvilke vine.