KOKKETIPS
UNDGÅ MADSPILD I JULEN
Efter en masse dage med julemad i alle afskygninger, gemmer der sig altid en masse rester i køleskabet. I stedet for at smide dem ud, kan du med fordel bruge dem til en række velsmagende nye retter. Således kan julemidddagens rester nydes og madspild undgås.
RESTER AF AND
RØRT AND TIL MADDEN
1. Tag alle de kolde rester fra anden og pluk eller skær kødet i mindre stykker.
2. Vend kødet med grov sennep, lidt cremefraiche, tern af friske æbler og lidt god – gerne hjemmerørt – mayonnaise.
3. Servér salaten som en let frokost på et stykke ristet surdejsbrød, eller som en del af julefrokostbordet.
OPSKRIFT
RESTER AF AND
Giv andelår nyt liv i en anderillette. En servering til nydelse på julens frokostborde med godt rugbrød.
RESTER AF RØGET ÅL
ÅL MED ASIATISKE TONER
1. Skær resterne af ålen i mundrette bider.
2. Varm en pande op til den er rygende varm og lynsteg stykkerne af ålen, ca. 1 min.
3. Glasér stykkerne med Sesame Ginger Teriyaki Sauce fra Stonewall Kitchen, eller en anden krydret sauce.
De stegte ålestykker er perfekte som fyld i en nudelsalat, eller hvis du køler dem af, som fyld i en frisk asiatisk rispapir-forårsrulle med friske grøntsager, ingefær og koriander
RESTER AF SKINKE ELLER FLÆSKESTEG
PANEREDE STYKKER STEG MED SENNEP
1. Skær en tyk skive af den kolde skinke eller flæskesteg.
2. Pensl den på begge sider med et tyndt lag sennep og vend den i mel, æg og rasp.
3. Steg det panerede stykke kød gyldent og sprødt på en pande i smør og krydr med salt og peber.
Den panerede skinke eller flæskesteg kan med fordel serveres med stegte kartofler eller sauterede grøntsager – eller som et overdådigt stykke smørrebrød på en skive rugbrød, smurt med grov sennep.
OPSKRIFT
RESTER AF MARCIPAN
Har du rester af marcipan fra julens hjemmelavede konfekt, som er blevet for tør i kanten til at nyde rå? Fyld æbler med marcipan og du har dig til en sød stund.