Æbleskiver med æblekompot og marcipan
Ingredienser
- Æblekompot med marcipan
- 3 stk store madæbler
- ½ dl vand
- 1 tsk sukker
- 75 g revet marcipan
- Æbleskiver
- 1 stk vaniljestang
- 2 tsk rørsukker
- 5 dl Løgismose hvedemel
- ½ tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk natron
- 1 stk citron fintrevet skal herfra
- 3 stk æg (deles i hvider og blommer)
- 2 dl Løgismose kærnemælk
- 2 dl Løgismose sødmælk
- Løgismose smør til stegning
Sådan gør du
Æblekompot
Step 1. Skræl æblerne og fjern kernehusene. Kog æblerne møre i en lille kasserolle med lidt vand og sukker. Når æblerne er møre, moses de med en gaffel sammen med marcipanen. Stil til side og forbered dejen til æbleskiverne.
Æbleskiver
Step 1. Skrab kornene ud af vaniljestangen og gnid kornene ud i sukkeret med en lille kniv eller bagsiden af en ske, så de lettere fordeler sig i dejen. Tilsæt mel, salt, kardemomme, natron og citronskal. Pisk æggeblommer og mælk sammen og rør melblandingen i. Stil dejen på køl og lad den hvile i ca. 30 minutter. Pisk derefter æggehviderne stive og vend de to dele forsigtigt sammen.
Step 2. Varm æbleskivepanden op og fyld en lille klat smør i hvert hul. Hæld derefter dejen i, til hvert hul er fyldt ca. 3⁄4 op. Når æbleskiverne begynder at stivne og hæve, fyldes der en lille teskefuld æblekompot i midten, inden de vendes. Sørg for at vende æbleskiverne et par gange undervejs, så de bliver flotte og gyldne hele vejen rundt.
Tip
Server dem med din yndlingsmarmelade og et ordentligt drys flormelis.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Konditorens risalamande
Prikken over i’et på denne risalamande er rigeligt polynesisk vanilje høstet på øen Tahaa i Frans...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...