12/8/2024
Albondigas
Albondigas er noget så saftigt som det spanske ord for kødboller samt navnet på en let krydret, tomatiseret suppe med grønt og kødboller. Her får du vores kok, Kaspers, milde og runde version fuld af smag og med noget så bekvemt som Løgismose færdigkogte kyllingekødboller.
Ingredienser
- 16 stk Løgismose kyllingekødboller
- 1 dåse hakkede tomater
- 4 fed hvidløg
- Chili efter smag
- 4 spsk Løgismose jomfruolivenolie
- 1 løg
- 2 mellem store gulerødder
- 5 dl hønsebouillon
- 1 god håndfuld haricot verts
- 1 peberfrugt
- 1 squash
- 1 bdt frisk koriander
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødte koriander
- salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Pil og knus hvidløg. Skær løg, peberfrugt, gulerødder og lidt chili i halve skiver.
Step 2
Hak enderne af de grønne bønner, halvér dem og skær squash i grove tern.
Step 3
Opvarm en gryde med olivenolie til mellem varme og tilsæt hvidløg, løg, peberfrugt og gulerødder. Steg i 5 minutter.
Step 4
Tilsæt spidskommen og koriander. Lad stege med 1 minut.
Step 5
Tilsæt hakkede tomater, og kog ind et par minutter.
Step 6
Tilsæt hønsebouillon, og kog i 10 minutter.
Step 7
Steg squash og bønner på en varm pande med lidt olie til de får farve.
Step 8
Overfør stegte grøntsager og kødboller til suppen, kog et par minutter, og smag til med salt og peber.
Step 9
Servér dampende varm med friske koriander og chili på toppen.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...