1/12/2025
|
Bocuse d'Or Team Danmark
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder og gulerødder, i egen juice? Det forstærker grøntsagens smag og giver et ekstra saftigt og koncentreret resultat.
I denne opskrift kombinerer dette års Bocuse d’Or kandidat, Christian Wellendorf, glaserede rødbeder, bitre salater, solbærvinaigrette og valnødder med rosastegt andebryst af vores frilandscanette.
Ingredienser
- 1 stk Løgismose frilandscanette andebryst
- 300 g små rødbeder
- 400 ml rødbedejuice
- 100 ml solbæreddike
- Løgismose smør
- Citronjuice
- 1 stk rød endive
- 1 stk grøn endive
- 1 stk frisésalat
- 100 g valnødder
- Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Frisk timian
- Hvidløg
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Rids andeskindet, krydr med lidt salt og peber og læg det med fedtsiden nedad på en kold pande. Steg andebrystet under pres, til det er gyldent og tilsæt timian og helt knust hvidløg.
Step 2
Steg andebrystet færdigt i en forvarmet ovn på 160 grader i ca. 6-8 min. og lad det efterfølgende trække.
Step 3
Kog rødbederne og fjern skrællen. Reducér rødbedejuicen i en sautépande til halvdelen. Tilsæt rødbeder, solbæreddike og lad væsken reducere ind. Tilsæt lidt smør og glasér rødbederne. Smag til med lidt salt og citronjuice.
Step 4
Skyl og tilpas størrelserne på salaterne. Hak valnødderne i passende størrelser.
Step 5
Anret rødbeder på tallerkenen. Vend lidt af den reducerede rødbedejuice med olivenolie, hæld over salaterne og placér dem og andebrystet på samme tallerken.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...