1/9/2022
|
Magasin 5 2022
Blommer i madeira
Gode til fåremælksoste, men også i tærter. Især dejlig som vinterdessert med is eller bagt creme eller i julens konfekt.
Ingredienser
- 1 kg blommer
- 1 dl vand
- 550 sukker
- 3 dl madeira
- 1 stk vaniljestang
- 2 tsk flydende atamon
Sådan gør du
Step 1
Skyl, halvér og udsten blommerne.
Step 2
Skold et eller flere sylteglas, og skyl dem med atamon. Kom blommerne i glassene.
Step 3
Kog vand og sukker sammen til en sirup. Flæk og skrab kornene fra vaniljestangen, og tilsæt vaniljekorn, stang samt madeira til siruppen, og tag den af varmen efter 15 sekunder.
Step 4
Hæld den varme lage over blommerne, og rør kort rundt i glassene for at fordele lagen. Sæt glassene på køl.
Step 5
Rør i blommerne et par gange om dagen de næste 4 dage. Luk glassene på dag 4.
Step 6
Brug blommerne i konfekt, bagværk, på toppen af skyr eller under en kugle vaniljeis.
Andre forslag
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Lav pesto af brændenælder. De er nemlig ikke bare ukrudt, når de vokser vildt i skove og haver. U...