31/8/2022 | Magasin 5 2022
Blommer i madeira
Gode til fåremælksoste, men også i tærter. Især dejlig som vinterdessert med is eller bagt creme eller i julens konfekt.
Ingredienser
- 1 kg blommer
- 1 dl vand
- 550 sukker
- 3 dl madeira
- 1 stk vaniljestang
- 2 tsk flydende atamon
Sådan gør du
Step 1.
Skyl, halvér og udsten blommerne.
Step 2.
Skold et eller flere sylteglas, og skyl dem med atamon.
Step 3.
Kom blommerne i glassene.
Step 4.
Kog vand og sukker sammen til en sirup. Flæk og skrab kornene fra vaniljestangen, og tilsæt vaniljekorn, stang samt madeira til siruppen, og tag den af varmen efter 15 sekunder.
Step 5.
Hæld den varme lage over blommerne, og rør kort rundt i glassene for at fordele lagen.
Step 6.
Sæt glassene på køl.
Step 7.
Rør i blommerne et par gange om dagen de næste 4 dage. Luk glassene på dag 4.
Step 8.
Brug blommerne i konfekt, bagværk, på toppen af skyr eller under en kugle vaniljeis.
Andre forslag
Saltbagt selleri med dukkah
Dukkah er en ægyptisk, krydret og ristet krydderiblanding. Den indeholder både nødder og sesam samt ...
Jordskokker med brunet smør, hasselnødder og vintertrøffel
Jordskokker, nødder, brunet smør og trøffel kan både stå alene som en mellemret og komplimentere det...
Smørstegte pærer med honning og rosmarin
De honning- og rosmaringlaserede pærer giver rigtig god mening til julemaden og vil især klæde en de...
Grønkålssalat med solbærvinaigrette
Vores kok, Martin, elsker kål og for ham kan det sjældent blive for groft, mens andre kan synes, kål...
Kernerugbrød uden surdej
Vores opskrift på rugbrød uden surdej er med Løgismose økologiske rugmel og -kerner samt Løgismose k...