1/1/1970 | Løgismose i Netto
Butter chicken
Med Løgismose kylling
Ingredienser
- Kylling
- 1 stk Løgismose kylling
- 1 stk citron
- 1 tsk rød chilipulver
- 2 stk røde chili skåret i tern
- Yoghurtmarinade
- 10 hele nelliker
- 10 stk sorte peberkorn
- 1 stang kanel
- 1 dl peanuts
- 5 stk laurbærblade
- 6 stk kardemommekapsler
- 1 l Løgismose yoghurt naturel
- Butter chicken sauce
- 2 spsk vindruekerneolie
- 3 stk zittauerløg
- 3 fed finthakket hvidløg
- 1 spsk revet ingefær
- 1 spsk korianderfrø
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk gurkemeje
- 2 spsk fennikelfrø
- 2 dåser flåede tomater
- 5 dl hønsefond
- 2 dl fed kokosmælk
- 150 g Løgismose smør
- 2 kviste frisk koriander
Sådan gør du
Step 1
Parter kyllingen i lår, overlår, vinger, bryst. Mariner kyllingen i citronsaft, chilipulver og frisk chili i en time.
Step 2
Rist alle de tørre krydderier til yoghurtmarinaden på en tør pande. Mal krydderier og halvdelen af peanutsne. Bland krydderiblandingen med yoghurten.
Step 3
Marinér kyllingen videre med denne blanding i minimum to til tre timer – gerne natten over.
Step 4
Varm olien i en dyb sautérpande. Skær løg i skiver og steg dem gyldne. Kom hvidløg og ingefær i. Steg videre i et minut.
Step 5
Tag kyllingen op af marinaden og lad den dryppe lidt af. Steg stykkerne i sauterpanden eller endnu bedre på en trækulsgrill, til de får farve. Det vil svine noget og yoghurten falder delvist af stykkerne - men det er helt fint. Det vigtigste er, at kyllingen får farve.
Step 6
Rist de tørre krydderier til saucen i en tykbundet gryde. Blend tomaterne og kom dem i gryden sammen med de ristede krydderier, hønsefond, kokosmælk resten af yoghurt-marinaden, kyllingestykkerne samt de stegte løg. Læg et låg halvt på. Lad det simre, til saucen er reduceret til det halve. Smag til med salt og evt. en anelse sukker.
Step 7
Smelt smørret i en gryde for sig og hæld det over kyllingen og bland det i saucen.
Step 8
Drys med friske koriander og resten af mandlerne, som hakkes og kommes på toppen.
Step 9
Servér retten med ris og naanbrød samt en skefuld fed yoghurt til.
Tip
Du kan altid finde vores testvindende butter chicken på hylderne i Netto.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...