30/11/2020
|
Magasin 7 2020
Champagnesorbet
Isproducenten Kødbyens Is, som er en af vores trofaste leverandører i butikken på Nordre Toldbod, kommer her med opskriften på deres ikoniske Champagnesorbet. Karsten fra Kødbyens Is, som mildest talt kan siges at være en is-mester, viser med sin opskrift her, hvordan du laver is, også uden at have en ismaskine.
Ingredienser
- 150 g sukker
- 200 g vand
- 400 g Champagne fra Locret-Lachaud Demi Sec
Sådan gør du
Step 1.
Sukker og vand vejes af i en lille gryde og koges op. Rør rundt indtil sukkeret er helt opløst.
Step 2.
Tag gryden af varmen og kom forsigtigt Champagne i. Rør helt forsigtigt sammen. Stil blandingen på køl i et par timer.
Champagnesorbet på ismaskinen
Step 1. Kør din sorbet på ismaskine indtil den er klar. Hos Kødbyens Is plejer det at tage ca. 40 minutter. Stil derefter i fryseren indtil servering.
Champagnesorbet uden ismaskine
Step 1. Kom væsken i en beholder med låg, der stilles i fryseren. Under indfrysningen skal du nu røre i din Champagnesorbet en gang hver halve time – gerne lidt oftere. Så undgår du at sorbeten krystalliserer. Det tager ca. fire timer, før den er klar til servering.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...