Chiffon med hvid chokolade, bær og hyldeblomst
Hvis du skal følge denne opskrift til punkt og prikke, kræver det, at du har en sifonflaske i huset. Har du ikke det, smager desserten også herligt med en hvid chokolademousse lavet efter klassisk opskrift. Eller gør det helt enkelt og server en god vaniljeis til.
Ingredienser
- Hyldeblomst-broken gel
- 2½ dl hyldeblomstsaft
- 3 g agar agar , købes i helsekostbutikker og specialbutikker
- Hvid chokoladechiffon
- 3 blade husblas
- 150 g Løgismose piskefløde
- 150 g Løgismose sødmælk
- 15 g sukker
- 100 g hvid grofthakket chokolade
- 2 stk æggeblommer
- Bær
- 400 g blandede bær , f.eks. brombær, ribs, hindbær, jordbær og blåbær
Sådan gør du
Hyldeblomst-broken gel
Step 1. Varm hyldeblomstsaften op til kogepunktet i en gryde og tilsæt agar agar. Kog det igennem i et par minutter og sæt det på køl, til geléen er helt kold og stivnet. Blend geléen og pres den herefter igennem et dørslag.
Hvid chokoladechiffon
Step 1. Læg husblas i blød i koldt vand. Kom fløde, mælk og sukker i en gryde, lad det koge op til kogepunktet og hæld den hvide chokolade over. Rør massen helt glat og tilsæt æggeblommer og den udblødte husblas og rør igen helt glat. Fyld massen i en sifonflaske og sæt den på køl, til indholdet er helt koldt.
Step 2. Tag flasken ud 1 time før servering, så chokoladen lige bliver lidt tempereret. Giv sifonen 2 patroner.
Step 3. Vend bær og hyldeblomstgeléen sammen og anret i glas. Top glassene med chokoladechiffon og evt. lidt urter.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...