5/12/2025
|
Bocuse d'Or Team Danmark
Choux au craquelin med appelsinmarmelade og vaniljeis
Ingredienser
- Vaniljeis
- 5 dl Løgismose piskefløde 38%
- 5 dl Løgismose sødmælk
- 150 g sukker
- 150 g æggeblomme
- 1 vaniljestang
- Låg til vandbakkelse
- 100 g tempereret Løgismose smør
- 100 g sukker
- 100 g hvedemel
- Choux au craquelin - vandbakkelse
- 3 dl vand
- 140 g Løgismose smør
- 1 g fint salt
- 170 g hvedemel
- 5 æg
- Crème Chantilly
- ½ vaniljestang
- 200 g Løgismose piskefløde 38%
- 30 g flormelis
- Karamel
- 150 g sukker
- 25 g Løgismose smør
- 100 g Løgismose piskefløde 38%
- Anretning
- 1 glas Løgismose appelsinmarmelade
- 1 grape
- 1 appelsin
Sådan gør du
Vaniljeis
Step 1. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Kog fløde og mælk op med vaniljestangen og kornene.
Step 2. Pisk sukker og æggeblommer sammen.
Step 3. Vend mælkeblanding og æggemasse sammen i gryden og legér til 82 °C.
Step 4. Køl massen ned og lad stå på køl, til den skal køres på ismaskinen.
Låg til vandbakkelse
Step 1. Vend smør, sukker og mel godt sammen og smør tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir.
Step 2. Sæt på frost. Udstik dejen i små cirkler (4-5 cm).
Choux au craquelin - vandbakkelse
Step 1. Kog vand, smør og salt op, tilsæt mel og afbag i gryden i 2 min. Køl dejen i 2-3 min og vend derefter et æg ad gangen i dejen. Kom dejen i en sprøjtepose, når den er samlet og glat.
Step 2. Sprøjt dejen ud på bagepapir ca. 4-5 cm – husk et fint mellemrum imellem.
Step 3. Placér de udstukne frosne oblater ovenpå dejen og bag i en forvarmet ovn på 180 °C i 25-30 min. (ovnen må ikke åbnes).
Crème Chantilly
Step 1. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Pisk fløden let med vaniljekorn.
Step 2. Lad fløden hvile lidt på køl og pisk den sammen med flormelis og stil på køl igen.
Karamel
Step 1. Smelt sukker på en pande og tilsæt smør. Lad det bruse op og tilsæt derefter lidt af fløden – gentag processen til al fløden er brugt. Køl derefter karamellen ned.
Anretning
Step 1. Skær fileter af appelsin og grapefrugt. Pisk cremen til crème chantilly til den rette konsistens og kom på en sprøjtepose.
Step 2. Byg desserten op på følgende måde: Skær vandbakkelser over på midten, fyld bunden med karamel, top med appelsinmarmelade, lidt frugtfileter og derpå crème chantilly. Placér en kugle vaniljeis i midten af cremen og sæt toppen af vandbakkelsen på.
Tip
Citron er en skøn vinterfrugt – så foreskriver sæsonen andre frugter eller bær, kan du også bruge dem. F.eks. hindbær-, solbær- eller jordbærmarmelade med solmodne bær, eller rabarber-, æble-, eller pærekompot med frisk frugt.
Andre forslag
Sveskehapsere
Kasper kastede sig over svesken og kreerede en konfektkage så intens, den tryller smilet frem sel...
Pavlova med vanilje creme fraiche
Pavlova er blevet en rigtig dessertklassiker. Marengsbunden kan selv den mindste konditor trylle ...
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...