30/6/2020
|
Magasin 4 2020
Ferskner med hindbær, piemontehasselnødder og cremet vaniljeis
Her får du michelinkok og grundlægger af Jacob & Jakob Icecream Jakob de Neergaads opskrift på ferskner med hindbær, Piemontehasselnødder og cremet vaniljeis, som sammen med et glas iskold, perlende Moscato vil tilfredsstille smagsløg og lade dig henføre til italienske sommerdrømme og storslåede gastronomiske øjeblikke.
Ingredienser
- 2 modne ferskner
- 3 dl vand
- 50 g sukker
- 1 båd af en citron , saften herfra
- ½ vaniljestang
- 250 g friske hindbær
- 50 g ristede Piemonte-hasselnødder
- 1 pose hindbærmandler fra Summerbird
- 1 bøtte god vaniljeis , gerne fra Jacob & Jakob Icecream naturligvis
Sådan gør du
Step 1.
Kog vand, sukker, vaniljestang (halveres og vaniljekornene skrabes ud) og citronsaft op – denne lage skal bruges til de blancherede, halverede ferskner.
Step 2.
Bring en gryde med vand i kog og lav et snit i toppen af fersknerne og blanchér dem (kog i 30-60 sekunder, indtil skindet løsner sig) og læg dem straks i koldt vand. Pil skindet af.
Step 3.
Halvér fersknerne og fjern stenen. Læg dem i gryden med sukkerlagen og pochér dem møre under låg, ved svag varme i 5-10 min. afhængig af størrelsen.
Step 4.
Tag fersknerne op og køl dem af i køleskabet. Så snart sukkerlagen er afkølet, hældes den over fersknerne og de opbevares i lagen.
Step 5.
Halvér hasselnødderne og mandlerne. Tag vaniljeisen ud af fryseren 20 minutter før servering. Anret som vist på billedet.
Andre forslag
Konditorens risalamande
Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde og hakkede...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...