30/6/2020 | Magasin 4 2020
Ferskner med hindbær, piemontehasselnødder og cremet vaniljeis
Her får du michelinkok og grundlægger af Jacob & Jakob Icecream Jakob de Neergaads opskrift på ferskner med hindbær, Piemontehasselnødder og cremet vaniljeis, som sammen med et glas iskold, perlende Moscato vil tilfredsstille smagsløg og lade dig henføre til italienske sommerdrømme og storslåede gastronomiske øjeblikke.
Ingredienser
- 2 modne ferskner
- 3 dl vand
- 50 g sukker
- 1 båd af en citron , saften herfra
- ½ vaniljestang
- 250 g friske hindbær
- 50 g ristede Piemonte-hasselnødder
- 1 pose hindbærmandler fra Summerbird
- 1 bøtte god vaniljeis , gerne fra Jacob & Jakob Icecream naturligvis
Sådan gør du
Step 1.
Kog vand, sukker, vaniljestang (halveres og vaniljekornene skrabes ud) og citronsaft op – denne lage skal bruges til de blancherede, halverede ferskner.
Step 2.
Bring en gryde med vand i kog og lav et snit i toppen af fersknerne og blanchér dem (kog i 30-60 sekunder, indtil skindet løsner sig) og læg dem straks i koldt vand. Pil skindet af.
Step 3.
Halvér fersknerne og fjern stenen. Læg dem i gryden med sukkerlagen og pochér dem møre under låg, ved svag varme i 5-10 min. afhængig af størrelsen.
Step 4.
Tag fersknerne op og køl dem af i køleskabet. Så snart sukkerlagen er afkølet, hældes den over fersknerne og de opbevares i lagen.
Step 5.
Halvér hasselnødderne og mandlerne. Tag vaniljeisen ud af fryseren 20 minutter før servering. Anret som vist på billedet.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...