1/11/2022
|
Magasin 7 2022
Fransk konfekt - fruits déguisés
”Frugt i forklædning” er klassisk fransk julekonfekt, hvor tørret frugt som svesker, dadler, abrikoser og figner får selskab af en farverig stribe marcipan. Nogle franskmænd sværger også til lidt spiritus i marcipanen for at bryde med sødmen.
Ingredienser
- 100 g Summerbird marcipan
- 10 stk tørrede abrikoser
- 10 stk svesker fra Agen
- 20 stk valnødder
- Lidt grøn eller rød konditorfarve
Sådan gør du
Step 1.
Del marcipanen i to, og kom konditorfarven i den ene del. Del derefter hver del i 15 små kugler.
Step 2.
Halvér frugterne uden at skære helt igennem, og læg en lille, aflang kugle marcipan i midten af hver frugt, og tryk forsigtigt sammen.
Step 3.
Til valnødderne skal du lægge marcipanen mellem to valnøddekerner.
Tip
Den franske konfekt kan opbevares ca. en uge ved stuetemperatur, dækket af sølvpapir for at forhindre, at marcipanen tørrer ud.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...