30/4/2019
|
Magasin 4 2019
Grambogård svinekotelet med sweet potato fries
En god kotelet er klassisk dansk hverdagsmad. Vi ynder at spise den i fad med tomat og fløde, men vælger du en kotelet i ekstra god kvalitet, bør kødet bare steges og nydes med enkelt tilbehør. Vi har valgt en kotelet af gris fra fynske Grambogård. Kødet er krogmodnet, og får derfor en særlig fyldig smag.
Ingredienser
- Koteletter
- 4 stk Grambogård-koteletter
- 150 g smør
- ½ bundt salvie
- 4 fed hvidløg
- Sweet potato fries
- 500 g søde kartofler
- 1 spsk majsstivelse
- 1½ liter fritureolie
- 2 stængler rosmarin , finthakket
- Salt og peber
Sådan gør du
Koteletter
Step 1. Dup koteletterne tørre med lidt køkkenrulle og krydr dem godt med salt og peber.
Step 2. Varm smørret op i panden, tilsæt salvie og hvidløg og lad det bruse af.
Step 3. Læg koteletten på panden og brun dem af i ca. 1 minut på hver side.
Step 4. Tilt derefter panden og overøs koteletterne med det varme smør fra panden. Vend koteletterne undervejs. De skal have ca. 3 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Step 5. Lad koteletterne hvile i lige så lang tid, som de har stegt.
Sweet potato fries
Step 1. Varm olien op til 175 °C.
Step 2. Skræl de søde kartofler og skær dem ud i pommes frites-facon. Det er vigtigt at kartoflerne er nogenlunde samme størrelse, så de bliver tilberedt ens.
Step 3. Vend de søde kartofler med salt, majsstivelse, rosmarin og olie. Massér majsstivelsen godt rundt, så der ikke er hvide pletter tilbage.
Step 4. Fritér kartoflerne i den varme olie til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 5-6 minutter.
Step 5. Servér koteletterne med sweet potato fries og evt. en god salat.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...