13/8/2024
Grillspyd med kødboller og couscoussalat
Grillede kyllingekødboller på spyd og en klassisk couscoussalat er en skøn og nem aftensmad, når I er flere generationer om bordet.
Ingredienser
- Kødboller
- Couscoussalat
- 150 g couscous
- 1 tsk salt
- ½ agurk
- 1 håndfuld tomater - gerne forskellige størrelser og farver
- 1 bdt mynte
- 1 bdt persille
- 1 håndfuld tranebær
- 1 rødløg lille
- 1 godt skævt Løgismose olivenolie
- Saft og skal af 1 citron
- Til servering
- Løgismose Haydari
Sådan gør du
Step 1
Hæld couscous og salt i en skål, og overhæld med 1 liter kogende vand. Lad trække et par minutter til de er møre, dræn vandet fra og køl ned med koldt vand.
Step 2
Halvér agurk og skrab kernerne ud med en teske. Skær i halvtykke skiver.
Step 3
Skær tomater i mindre stykker og hak rødløg fint.
Step 4
Hak persille og mynte.
Step 5
Bland alle ingredienser i en skål, og smag til med salt og citronsaft.
Step 6
Sæt kødboller på grillspyd, og grill dem ved høj varme på grillen i 5-10 minutter, til kødbollerne får fine mærker og smag.
Step 7
Servér med Løgismose Haydari.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...