28/2/2021
|
Magasin 2 2021
Hummerfond
Ingredienser
- 1½ kg hummer-skaller eller skaller fra andre skaldyr.
- 2 stk gulerødder i skiver
- 1 stk porre i skiver (kun det hvide)
- ¼ stk fennikel i tern
- ¼ stk knoldselleri eller persillerod
- 20 stk korianderkorn
- Timian
- Persille
- 3 stk laurbærblade
- 2 spsk tomatpuré
- 20 stk korianderkorn
- 10 stk peberkorn
- 1 dl cognac
- 3 dl hvidvin
- 1½ l vand
Sådan gør du
Step 1.
Rist jomfruhummerskaller og grøntsager i en gryde til de tager lidt farve. Tilsæt tomatpure og lad det stege lidt med. Tilsæt cognac og flambér. Tilsæt hvidvin og reducer til det halve.
Step 2.
Tilsæt vand, urter og krydderier. Kog fonden op og lad dem simre i 25 min. Hvis der er tid, må fonden gerne trække til dagen efter før den sigtes og koges ind til passende smag.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...