31/3/2018
|
Magasin 3 2018
Hvid chokolademousse med rygeost
Rygeost er for nogle, især mange yngre, en glemt råvare – desværre, for dens syrlige, milde og røgede smag kan faktisk med fordel bruges i både det salte og det søde køkken som et frisk indslag og en mere nuanceret erstatning for creme fraiche. Du får her opskriften på en fin dessert med rygeost.
Ingredienser
- 150 g hvid chokolade , grofthakket
- ½ dl sødmælksrygeost uden kommen, presset igennem en sigte
- 2 dl piskefløde
- 6 æggeblommer (3 bægre pasteuriserede)
- 50 g rørsukker
- 2 spsk hakkede saltede nødder
Sådan gør du
Step 1.
Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad. Pisk fløden til skum, og stil det til side.
Step 2.
Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret over et vandbad, og rør den smeltede choko- lade i. Pisk den sigtede rygeost i massen.
Step 3.
Vend flødeskum i chokoladeblandingen lidt ad gangen. Hæld moussen i portionsglas og sæt den på køl til servering.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...