25/10/2022
Julekylling
Løgismose Kyllingens mørkere og smagfulde kød spiller godt sammen med julens varme krydderier, der drysses på skindet, som også får en tur med andefedt – kyllingen fyldes med en klassisk blanding af svesker, æbler og abrikoser. Skyen i bunden af fadet gemmes til den gode sauce.
Ingredienser
- Kylling
- 1 Løgismose kylling
- 5 stk hele nelliker
- 1 tsk stødt allehånde
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 korianderfrø
- ½ muskatnød
- 10 peberkorn
- 5 Løgismose økologiske Agen svesker
- 5 tørrede abrikoser
- 1 æbler
- 3 kviste timian
- Lidt andefedt
- Sauce
- 3 dl hønsefond gerne kogt på skrog og vinger af Løgismose Kylling
- 1 appelsin saft og skal herfra
- 2 dl Løgismose piskefløde
- Løgismose ribs- & æblegelé
- Salt og peber
- Brunede kartofler
- 600 g kogte og pillede aspargeskartofler
- 100 g sukker
- 25 g Løgismose smør
Sådan gør du
Kylling
Step 1. Skær æbler og løg i mindre stykker og bland dem med abrikoser, svesker og timian. Fyld kyllingen med blandingen.
Step 2. Smør lidt ande- eller kyllingefedt på kyllingeskindet. Bland de tørre krydderierne i en morter, og mort dem. Fordel dem overalt på kyllingen. Krydr til sidst med salt.
Step 3. Steg kyllingen i en bradepande i ovnen ved 210 °C i ca. 1 time. Lad kyllingestegen trække ½ time før den parteres.
Sauce
Step 1. Tag kyllingen op af bradepanden, når den færdigstegt og lad den hvile inden udskæring.
Step 2. Tilsæt appelsinsaft og -skal til bradepanden og lad det koge ind.
Step 3. Tilsæt herefter hønsefond og piskefløde og lad væsken koge yderligere ind til passende smag og konsistens.
Step 4. Smag til med ribsgele, salt og peber og jævn evt. saucen med maizena til sidst.
Brunede kartofler
Step 1. Karamellisér sukker på en pande. Tilsæt smør, når alt sukkeret er blevet til karamel og smelt al smøren.
Step 2. Tilsæt kartoflerne og ½ dl vand til panden og lad de brunede kartofler simre i karamellagen i 15-20 min. ved svag varme.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Sveskehapsere
Kasper kastede sig over svesken og kreerede en konfektkage så intens, den tryller smilet frem sel...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...