30/11/2023
|
Magasin 7 2023
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne cheesecake indgår kun de bedste råvarer, og kiksebunden er ikke bare fyldt med tørre kiks men også nougat, ristede mandler og hasselnødder.
Ingredienser
- Kiksebund
- 82½ g digestivekiks
- 20 g mandler
- 20 g hasselnødder
- 17½ g Summerbird nougat
- ¼ g salt
- 60 g Løgismose smør
- Ostemasse
- 200 g flødeost
- 40 g flormelis
- ½ citron
- ½ nip salt
- ½ vaniljestang
- 1 dl Løgismose piskefløde 38%
- 2 blade husblas
- Friske bær til pynt
Sådan gør du
Kiksebund
Step 1. Rist mandler og hasselnødder på en tør pande, til der lysebrune. Lad dem køle af.
Step 2. Smelt imens smør i en gryde.
Step 3. Kom digestive, mandler og hasselnødder i en pose og bank fint med en kagerulle eller en kødhammer. Hæld den knuste blanding i gryden med smeltet smør. Tilsæt nougat og salt og rør det godt sammen.
Step 4. Fordel 20 g af kiksemassen i silikoneforme (L: 7, B:3, H:3) beklædt med bagepapir i bunden og sæt på køl.
Ostemasse
Step 1. Læg husblas i koldt vand.
Step 2. Flæk og skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk flødeost med flormelis, skal af citronen, vaniljekorn og salt.
Step 3. Pisk fløde, til der begynder at komme toppe på. Bland forsigtigt flødeskum og flødeost.
Step 4. Smelt husblas i en gryde og vend det i ostecremen.
Step 5. Fordel ostecremen i formene og stil på køl natten over.
Servering
Step 1. Tag kagerne ud af formen, placér på en tallerken og pynt med friske bær.
Tip
Køb ristede hasselnødder fra Piemonte i butikken på Nordre Toldbod.
Tip
Har du ikke silikoneforme, kan du gange opskriften med 2 og så passer mængden til en ringform på 20 cm. Så har du også kage til dagen efter eller til et større selskab.
Andre forslag
Konditorens risalamande
Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde og hakkede...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...