31/3/2020 | Magasin 2 2020
Konditorens rabarbertærte
Rabarberen begynder så småt at vise sin tilstedeværelse, og det er på tide at tage de sommerlige stængler med ind i det søde køkken. Her får du konditorens bud på en rabarbertærte, som straks sender tankerne på sommerlig vandring.
Ingredienser
- Mørdej
- 130 g Løgismose smør
- 105 g flormelis
- 265 g Løgismose hvedemel
- 1 sort æg
- Mazarinmasse
- 120 g Summerbird marcipan
- 120 g sukker
- 120 g æg (ca. 2-3 æg)
- 120 g blødt Løgismose smør
- 60 g mandelmel
- 60 g Løgismose hvedemel
- Derudover
- 230 g rensede rabarber
- 25 g sukker
Sådan gør du
Mørdej
Step 1. land smør og flormelis til en ensartet masse, tilsæt hvedemel og til sidst ægget.
Step 2. Lad mørdejen stå på køl, gerne til næste dag.
Mazarinmasse
Step 1. Bland marcipan og sukker. Tilsæt smør lidt ad gangen for at få en god konsistens uden klumper.
Step 2. Tilsæt æggene. Tilsæt mandelmel og hvedemel.
Step 3. Lad massen hvile på køl, gerne natten over.
Rabarber
Step 1. Skær rabarberne i små stykker. Vend sukkeret i rabarberne og lad dem trække i ca. 10 min.
Samling
Step 1. Tag ca. 50 g af mørdejen fra. Rul den resterende mørdej ud til ca. 3 mm i tykkelse.
Step 2. Beklæd en tærteform på 24 cm i diameter med dejen. Stik et par huller i bunden med en gaffel.
Step 3. Fordel det meste af mazarinmassen i tærteformen. Fordel rabarberne i mazarinmassen. Brug den sidste mazarinmasse til at trække over rabarberne. De behøver ikke at være helt dækkede.
Step 4. Rul de 50 g af mørdejen ud til et langt stykke, hvor tynde strimler på ca. 8 mm i bredden kan skæres ud til at passe som net til tærten.
Step 5. Læg først strimlerne med ca. to centimeters mellemrum, drej så tærten og læg dem på tværs af de første, så de danner et fint ternet net.
Step 6. Bag tærten i ovnen ved 170 °C i 35-40 min. til dejen er fint gyldenbrun.
Tip
Servér den dekorative tærte til eftermiddagskaffen med en god klat fed creme fraiche, flødeskum eller kugle vaniljeis, og så er sommeren pludselig indenfor rækkevidde!
Andre forslag
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...