27/9/2024
|
Løgismose i Netto
Konditorens risalamande
Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde og hakkede, blancherede mandler. Prikken over i’et er rigeligt polynesisk vanilje høstet på øen Tahaa i Fransk Polynesien. En eksklusiv og unik vaniljetype, som på flere måder adskiller sig fra den mere udbredte Bourbon vanilje. Den polynesiske vaniljestang er kort, saftig og buttet, og indeholder mindre vanillin men betydelig større mængder heliotropin end andre vaniljearter. Heliotropin giver en udpræget frugt- og blomsterduft og når smagen bindes i fløde forstærkes den forførende potpourri af aromaer. Mange professionelle kokke sværger til denne vaniljetype, men holder det tæt til kroppen. Produktionen af polynesisk vanilje er stærkt begrænset og stængerne er kostbare.
Ingredienser
- 1 l kold risengrød kogt med Løgismose polynesiske vaniljestang og lidt salt
- ½ l Løgismose piskefløde
- 20 g flormelis
- 100 g grofthakket mandler gerne de spanske Marcona-mandler
Sådan gør du
Step 1
Smut mandlerne og hak dem groft.
Step 2
Rør rundt i risengrøden, så den bliver ”blød”.
Step 3
Pisk fløden godt med flormelis, til den er luftig, og vend i risengrøden.
Step 4
Vend til sidst mandlerne i.
Tip
Risalamanden kan med fordel nydes med kirsebærsauce – og selvfølgelig et glas portvin eller kirsebærvin til.
Andre forslag
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...