Løgismose i Netto,Magasin 6 2024
Konditorens risalamande
Risalamande er julens ubestridte klassiker – fløjlsblød, cremet og fuld af mandler og vanilje.
Prikken over i’et på en risalamande er polynesisk vanilje – en eksklusiv og sjælden vaniljetype, der med sin potpourri af blomster adskiller sig markant fra den mere udbredte Bourbonvanilje – samt mælk og fløde fra økologiske køer.
Nyd risalamanden med et glas Tawny-portvin, der løfter kirsebær- og vaniljesmagen.
Ingredienser
- 1 l kold risengrød kogt med 1 polynesiske vaniljestang og et knips salt
- ½ l Løgismose piskefløde
- 20 g flormelis
- 100 g grofthakket mandler gerne de spanske Marcona-mandler
Sådan gør du
Step 1
Smut mandlerne og hak dem groft.
Step 2
Rør rundt i risengrøden, så den bliver ”blød”.
Step 3
Pisk fløden let med flormelis, til den er luftig, og vend i den kolde risengrød.
Step 4
Vend til sidst mandlerne i. Top evt. risalamanden med let brændte mandler og lun kirsebærsauce.
Tip
Risalamanden skal naturligvis nydes med et glas portvin, kirsebærvin, sød sherry eller et spændende glas tysk Auslese.
Andre forslag
Sveskehapsere
Kasper kastede sig over svesken og kreerede en konfektkage så intens, den tryller smilet frem sel...
Pavlova med vanilje creme fraiche
Pavlova er blevet en rigtig dessertklassiker. Marengsbunden kan selv den mindste konditor trylle ...
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...