Løgismose i Netto,Magasin 6 2024
Konditorens risalamande
Prikken over i’et på denne risalamande er rigeligt polynesisk vanilje høstet på øen Tahaa i Fransk Polynesien.
En eksklusiv og unik vaniljetype, som på flere måder adskiller sig fra den mere udbredte Bourbonvanilje. Den polynesiske vaniljestang er kort, saftig og buttet og indeholder mindre vanillin, men betydelig større mængder heliotropin end andre vaniljearter. Heliotropin giver en udpræget frugt- og blomsterduft, og når smagen bindes i fløde forstærkes den forførende potpourri af aromaer. Mange professionelle kokke sværger til denne vaniljetype, men holder det tæt til kroppen. Produktionen af polynesisk vanilje er nemlig stærkt begrænset, og stængerne er kostbare.
Ingredienser
- 1 l kold risengrød kogt med 1 Løgismose polynesiske vaniljestang og et knips salt
- ½ l Løgismose piskefløde
- 20 g flormelis
- 100 g grofthakket mandler gerne de spanske Marcona-mandler
Sådan gør du
Step 1
Smut mandlerne og hak dem groft.
Step 2
Rør rundt i risengrøden, så den bliver ”blød”.
Step 3
Pisk fløden let med flormelis, til den er luftig, og vend i den kolde risengrød.
Step 4
Vend til sidst mandlerne i. Top evt. risalamanden med let brændte mandler og lun kirsebærsauce.
Tip
Risalamanden skal naturligvis nydes med et glas portvin, kirsebærvin, sød sherry eller et spændende glas tysk Auslese.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...