Konditorens vanilje-småkager
Julen starter med den første bid af en hjemmebagt vaniljekrans. Få konditorens allerbedste og klassiske opskrift på vaniljekranse – de er smørbagte og fyldt med ægte vanilje.
Brug dejen til jødekager eller pynt dem, som du ønsker.
Opskriften giver ca. 80 småkager afhængig af tykkelsen.
Ingredienser
- 375 g sukker
- 750 g Løgismose smør
- 1000 g hvedemel
- 1 stk mellemstort æg
- 1 stang polynesisk vaniljestang
- Valgfri pynt f.eks. hakkede mandler , birkes, glasur eller mørk chokolade
Sådan gør du
Step 1
Lad smøren stå og blive blødt. Rør smør, sukker og vaniljesukker (eller kornene fra vaniljestangen) sammen og tilsæt mel lidt ad gangen mens du rører. Tilsæt æg og rør sammen til en ensartet masse.
Step 2
Stil småkagedejen på køl ca. 1 time til den er fast.
Step 3
Form dejen som en tyk pølse eller rul den ud til en tykkelse på ca 1/2 cm. Skær passende skiver af rullen eller stik dejen ud med en form.
Step 4
Pensl småkagerne med æg og pynt dem med nødder, mandler eller andet.
Step 5
Bag småkagerne i ovnen ved 180 °C, til de er let gyldne på overfladen. Pynt eventuelt kagerne med glasur eller smeltet mørk chokolade.
Andre forslag
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Sveskehapsere
Kasper kastede sig over svesken og kreerede en konfektkage så intens, den tryller smilet frem sel...
Pavlova med vanilje creme fraiche
Pavlova er blevet en rigtig dessertklassiker. Marengsbunden kan selv den mindste konditor trylle ...
Avocadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...