31/10/2022
|
Magasin 7 2022
Kransekagetårn med nougat og pistacie
Skyd nytårsfesten i gang med et brag af en kransekage lavet på de ekstra gode råvarer – det er vel årets sidste aften –, ledsaget af et glas kølig, sødmefuld Champagne, der matcher mandelsmagen fra kransekagen. Mange fristes til at servere en Brut eller Extra Brut Champagne for at opveje den hvinende sødme fra kagen, men sukkeret vil få Champagnen til at fremstå sur og stram. Servér i stedet en Demi-Sec eller Demi-Doux Champagne.
Ingredienser
- Kage
- 200 g flormelis
- 2 stk pasteuriserede æggehvider (30 g)
- 500 g Summerbird marcipan
- 100 g Summerbird nougat
- 100 g pistacienødder
- Glasur
- 150 g flormelis , cirka
- 30 g vand
Sådan gør du
Step 1.
Lun flormelis og æggehvider op i en kasserolle til cirka 30 °C. Rør konstant, så æggehviderne ikke koagulerer. Skær marcipanen i mindre stykker, og ælt de tre råvarer sammen, til du har en samlet masse. Brug hænderne eller en røremaskine.
Step 2.
Beklæd en bageplade eller skærebræt (det skal kunne komme i fryseren) med bagepapir. Kom blandingen i en sprøjtepose, og sprøjt kransekagedejen ud i lige stænger af ca. 1 cm i diameter på pladen.
Step 3.
Press nu siderne let opad, så der dannes en let trekantet form. Klistrer kransekagemassen meget, kan du fugte fingrene i lidt vand.
Step 4.
Kransekagestykkerne med nougat laves således: Rul en tynd strimmel nougat, og beklæd den med kransekagedejen. Form dernæst stængerne som de andre. Lav 2-3 stænger med nougat, så kransekageringene skifter mellem nougat og ren marcipan.
Step 5.
Kom stængerne i fryseren 3 timer, så de kan sætte sig, før de formes til cirkler og bages.
Step 6.
Form 7 ringe. Vores konditor bruger et multiring-sæt for at sikre at de forskellige størrelser overholdes. Øjemål er ikke nok.
Step 7.
Forvarm ovnen til 200 °C almindelig over- og undervarme, og bag ringene i ca. 10-12 minutter til de er flotte og gyldne. Hold øje med dem.
Step 8.
Pisk glasuren sammen. Den må gerne være lidt tyktflydende, så det ikke løber for meget ud.
Step 9.
Tag kransekageringene ud af ovnen, og lad dem afkøle helt, inden glasuren kommes på.
Step 10.
Hak pistacienødder.
Step 11.
Kom glasuren i en frysepose, og klip et lillebitte hul i hjørnet.
Step 12.
Træk streger af glasur frem og tilbage i zigzagmønster over kransekagestykker. Drys med pistacienødder, og lad glasuren tørre helt, før ringene stables til et tårn.
Tip
Du kan med fordel lave kransekagestykkerne nogle dage i forvejen og fryse dem ned uden glasur – de bliver nemlig kun bedre at have været en tur i fryseren.
Andre forslag
Choux au craquelin med appelsinmarmelade og vaniljeis
Vores økologiske sødmælk, fløde, smør og appelsinm...
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Sveskehapsere
Kasper kastede sig over svesken og kreerede en konfektkage så intens, den tryller smilet frem sel...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...