31/10/2022
|
Magasin 7 2022
Kransekagetårn med nougat og pistacie
Skyd nytårsfesten i gang med et brag af en kransekage lavet på de ekstra gode råvarer – det er vel årets sidste aften –, ledsaget af et glas kølig, sødmefuld Champagne, der matcher mandelsmagen fra kransekagen. Mange fristes til at servere en Brut eller Extra Brut Champagne for at opveje den hvinende sødme fra kagen, men sukkeret vil få Champagnen til at fremstå sur og stram. Servér i stedet en Demi-Sec eller Demi-Doux Champagne.
Ingredienser
- Kage
- 200 g flormelis
- 2 stk pasteuriserede æggehvider (30 g)
- 500 g Summerbird marcipan
- 100 g Summerbird nougat
- 100 g pistacienødder
- Glasur
- 150 g flormelis , cirka
- 30 g vand
Sådan gør du
Step 1.
Lun flormelis og æggehvider op i en kasserolle til cirka 30 °C. Rør konstant, så æggehviderne ikke koagulerer. Skær marcipanen i mindre stykker, og ælt de tre råvarer sammen, til du har en samlet masse. Brug hænderne eller en røremaskine.
Step 2.
Beklæd en bageplade eller skærebræt (det skal kunne komme i fryseren) med bagepapir. Kom blandingen i en sprøjtepose, og sprøjt kransekagedejen ud i lige stænger af ca. 1 cm i diameter på pladen.
Step 3.
Press nu siderne let opad, så der dannes en let trekantet form. Klistrer kransekagemassen meget, kan du fugte fingrene i lidt vand.
Step 4.
Kransekagestykkerne med nougat laves således: Rul en tynd strimmel nougat, og beklæd den med kransekagedejen. Form dernæst stængerne som de andre. Lav 2-3 stænger med nougat, så kransekageringene skifter mellem nougat og ren marcipan.
Step 5.
Kom stængerne i fryseren 3 timer, så de kan sætte sig, før de formes til cirkler og bages.
Step 6.
Form 7 ringe. Vores konditor bruger et multiring-sæt for at sikre at de forskellige størrelser overholdes. Øjemål er ikke nok.
Step 7.
Forvarm ovnen til 200 °C almindelig over- og undervarme, og bag ringene i ca. 10-12 minutter til de er flotte og gyldne. Hold øje med dem.
Step 8.
Pisk glasuren sammen. Den må gerne være lidt tyktflydende, så det ikke løber for meget ud.
Step 9.
Tag kransekageringene ud af ovnen, og lad dem afkøle helt, inden glasuren kommes på.
Step 10.
Hak pistacienødder.
Step 11.
Kom glasuren i en frysepose, og klip et lillebitte hul i hjørnet.
Step 12.
Træk streger af glasur frem og tilbage i zigzagmønster over kransekagestykker. Drys med pistacienødder, og lad glasuren tørre helt, før ringene stables til et tårn.
Tip
Du kan med fordel lave kransekagestykkerne nogle dage i forvejen og fryse dem ned uden glasur – de bliver nemlig kun bedre at have været en tur i fryseren.
Andre forslag
Konditorens risalamande
Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde og hakkede...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...
Pasta med grillede artiskokker
Vi holder så meget af det – det italienske køkken. Her er grundstenene nøje udvalgte råvarer, det...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...