Løgismose i Netto
Kylling i flødesovs
Med Løgismose kylling
Ingredienser
- Kylling
- 1 stk Løgismose kylling
- 1 bundt persille
- 1 spsk Løgismose smør
- 3 dl vand
- Salt og friskkværnet peber
- 1½ dl hønsebouillon
- Flødesauce
- Bouillon fra Løgismose kylling
- 2 spsk Løgismose hvedemel
- ½ dl vand
- 1 dl Løgismose piskefløde
- kulør efter ønske
- 1 nip sukker
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Kylling
Step 1. Skyl kyllingen fri for evt. blodrester og dup den tør med køkkenrulle. Drys salt og peber ind i kyllingen og fyld den herefter med persille.
Step 2. Smelt smørret i en stor gryde og brun kyllingen på alle sider. Læn evt. kyllingen op ad grydens kanter, når den skal brunes på siden.
Step 3. Drys kyllingen med salt og peber, hæld hønsebouillon i gryden og læg låg på. Lad kyllingen simre ved jævn varme i 45-60 minutter.
Step 4. Kyllingen er færdig, når kødsaften er klar, hvis man stikker en lille kniv ind ved lårbenet. Hvis saften er rød, skal kyllingen have lidt mere.
Step 5. Hæld væden/bouillonen fra kyllingen over i en lille gryde og hold kyllingen varm, imens saucen laves.
Step 6. Ønskes sprødt skind på kyllingen, kan man sætte den i ovnen og grille den, imens saucen tilberedes.
Flødesauce
Step 1. Skum evt. det øverste gule fedtlag af bouillon med en ske. Bring bouillonen i kog og ryst en meljævning af hvedemel og vand.
Step 2. Tilsæt meljævningen til den kogende bouillon under piskning og lad saucen koge et par minutter til den tykner og melsmagen forsvinder.
Step 3. Tilsæt fløde og kulør til saucen og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker og eddike for at afrunde smagen yderligere.
Servering
Step 1. Server saucen til den grydestegte kylling samt stegte champignon og bagte rodfrugter.
Tip
Mangler du vin til maden? Løgismose Hvid No. 01 passer alletiders til retter med kylling.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
