12/8/2024
Kyllingekødboller med kartoffelmos, tyttebær og brun sovs
Svenskernes nationalret og IKEAs trækplaster. Her serveret med Løgismose færdigkogte kyllingekødboller, kartoffelmos med rigeligt smør, brun sovs og naturligvis tyttebær.
Ingredienser
- Kötbullar
- Kartoffelmos
- 1 kartoffel
- 150 g Løgismose smør
- 1 dl Løgismose sødmælk
- Brun sovs
- 50 g Løgismose smør
- 60 g hvedemel
- 1½ dl rødvin
- 10 g salt
- 1½ g sort stødt peber
- 20 g ribsgelé
- 1 dl Løgismose piskefløde
- 5 dl kalvefond
- Til servering
Sådan gør du
Step 1
Skræl kartofler, og kog godt møre.
Step 2
Hæld vandet fra, og gem lidt til saucen. Tilsæt smør og sødmælk. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser uden at arbejde for meget med den.
Step 3
Smelt smør i en gryde, og kom kødbollerne herpå. Rist dem lysebrune hele vejen rundt, og tag kødbollerne ud af gryden.
Step 4
Tilsæt hvedemel til gryden. Lad riste ved mellem varme i et par minutter. Sørg for det ikke brænder.
Step 5
Tilsæt rødvin under omrøring, og lad simre et par minutter.
Step 6
Tilsæt kalvefond, salt, peber og ribsgele. Lad simre et par minutter.
Step 7
Tilsæt fløde, kog blank, og smag til med salt.
Step 8
Servér med Løgismoses tyttebær.
Tip
Når der arbejdes for meget med en kartoffelmos, bliver den lang og klistret. Rør derfor mindst muligt ved den.
Tip
Des bedre fond, des bedre sauce. En fond er allerbedst, når den laves selv, men du kan sagtens købe i butikkerne.
Tip
Hvis den mangler lidt dybde kan en lille smule blå ost og lidt af kartoffelvandet give det ekstra skub.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
