Lammebryst
Med polenta og Vacherin Mont d’or
Ingredienser
- Lammebryst
- 2 stk lammebryst
- 1 spsk vindruekerneolie
- 1 stk løg
- 1 stk gulerod
- ½ stk knoldselleri
- 1 stk porre
- 4 fed hvidløg
- 2 kviste timian
- 2 kviste rosmarin
- 1 l lys fond , kogt på høns eller grøntsager
- 1 dåse flåede tomater
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk hakkede sorte oliven
- 1 håndfuld finthakket persille
- Salt og friskkværnet peber
- Polenta
- 1 l grøntsagsfond
- 1 dl hvidvin
- 4 dl fin polenta
- 50 g Løgismose smør
- 100 g Vacherin Mont d’or
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Brun brysterne godt på en pande i lidt vindruekerneolie og krydr med salt og peber. Gør grøntsagerne i stand, skær dem i grove tern og læg dem i bunden af en bradepande sammen med hvidløg og krydderurter. Læg lammebrysterne ovenpå. Varm fond og tomat i en gryde og hæld væsken i bradepanden, dæk med stanniol og sæt den i en 160 grader varm ovn. Beregn omkring 2 1⁄2 time, inden brystet er helt mørt. Overhæld kødet nu og da med fonden fra bradepanden.
Step 2.
Når kødet er mørt tages det fra og hviler i nogle minutter, inden det skæres i skiver. Sigt fonden fra bradepanden og kog den ind, til den begynder at tykne. Pisk derefter med lidt olivenolie, oliven og persille og smag til med salt og peber.
Polenta
Step 1. Kog fond og hvidvin op og pisk polentaen i. Bliv ved med at piske i et par minutter, til konsistensen er som en lind grød. Rør smør og ost i polentaen og smag til med salt og peber. Server straks.
Step 2. Anret polentaen i bunden af tallerkenen og læg skiver af lammebrystet ovenpå. Hæld godt med sauce over brystet.
Andre forslag
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...