Lammebryst
Med polenta og Vacherin Mont d’or
Ingredienser
- Lammebryst
- 2 stk lammebryst
- 1 spsk vindruekerneolie
- 1 stk løg
- 1 stk gulerod
- ½ stk knoldselleri
- 1 stk porre
- 4 fed hvidløg
- 2 kviste timian
- 2 kviste rosmarin
- 1 l lys fond , kogt på høns eller grøntsager
- 1 dåse flåede tomater
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk hakkede sorte oliven
- 1 håndfuld finthakket persille
- Salt og friskkværnet peber
- Polenta
- 1 l grøntsagsfond
- 1 dl hvidvin
- 4 dl fin polenta
- 50 g Løgismose smør
- 100 g Vacherin Mont d’or
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Brun brysterne godt på en pande i lidt vindruekerneolie og krydr med salt og peber. Gør grøntsagerne i stand, skær dem i grove tern og læg dem i bunden af en bradepande sammen med hvidløg og krydderurter. Læg lammebrysterne ovenpå. Varm fond og tomat i en gryde og hæld væsken i bradepanden, dæk med stanniol og sæt den i en 160 grader varm ovn. Beregn omkring 2 1⁄2 time, inden brystet er helt mørt. Overhæld kødet nu og da med fonden fra bradepanden.
Step 2.
Når kødet er mørt tages det fra og hviler i nogle minutter, inden det skæres i skiver. Sigt fonden fra bradepanden og kog den ind, til den begynder at tykne. Pisk derefter med lidt olivenolie, oliven og persille og smag til med salt og peber.
Polenta
Step 1. Kog fond og hvidvin op og pisk polentaen i. Bliv ved med at piske i et par minutter, til konsistensen er som en lind grød. Rør smør og ost i polentaen og smag til med salt og peber. Server straks.
Step 2. Anret polentaen i bunden af tallerkenen og læg skiver af lammebrystet ovenpå. Hæld godt med sauce over brystet.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...