Lammekølle i saltdej
Denne saltdej kan du bruge til mange formål. prøv også at bage hel fisk og fjerkræ ind i saltdej. Dejen kan krydres med lige præcis de urter, som du holder mest af, og som passer til den ret, du vil lave.
Ingredienser
- Lammekølle
- 1 stk lammekølle
- 1 spsk vindruekerneolie
- Saltdej
- 600 g groft salt
- 3 dl vand
- 350 g pasteuriseret æggehvide
- 850 g Løgismose hvedemel
- 4 kviste hakket rosmarin
- 4 kviste hakket timian
- 4 fed hvidløg
- 1 stk citron skal herfra
- 2 stk sammenpiskede æg til pensling
Sådan gør du
Lammekølle
Step 1. Brun køllen godt på en pande i olie og læg den til side.
Saltdej
Step 1. Rør alle ingredienserne sammen til saltdejen og lad den hvile i ca. 15 minutter.
Step 2. Del dejen i to stykker og rul hvert stykke ud. Læg det ene stykke af dejen i en bradepande med bagepapir i bunden, læg køllen ovenpå og afslut med det øverste lag saltdej. Pensl kanterne og det øverste lag saltdej med sammenpisket æg og tryk dem godt sammen.
Step 3. Bag lammekøllen i en forvarmet ovn ved 180 grader, til den har en kernetemperatur på 50 grader. Lad den derefter hvile i mindst 15 minutter.
Step 4. Det vil helt sikkert imponere familie og gæster, hvis du tager køllen med ind til bordet. Brug en stor kniv til at åbne saltdejen med og lad duften brede sig. Læg herefter køllen over på et skærebræt og skær den ud ved bordet.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...