31/7/2019 | Magasin 7 2019
Pæretærte
De søde og sprøde pærer er i sæson netop nu og vi kan derfor varmt anbefale at lade pærerne indgå i diverse kreationer i det søde køkken hvor pærens aroma kan få lov at brillere. Her får du vores konditors bud på en dessert med pære. Servér med et afkølet glas pære-brændevin.
Ingredienser
- Mørdej
- 125 g Løgismose smør
- 100 g flormelis
- 250 g hvedemel
- 1 helt æg
- Mazarin
- 1 æg
- 50 g marcipan
- 50 g sukker
- 50 g Løgismose smør
- 25 g hasselnødder
- 50 g hvedemel
- Pynt
- 2 stk pærer helst fast sort f.eks. Clara Frijs
- Grofthakket hasselnødder
- Tilbehør
- Løgismose creme fraiche 18%
- Polynetisk vanilje
- Sukker efter behag
Sådan gør du
Mørdej
Step 1. Brug en tærteform ca. 18 cm i diameter.
Step 2. Skær smørret i tern.
Step 3. Rør smørret med flormelis på en røremaskine i kort tid. Tilsæt mel og rør det godt sammen.
Step 4. Tilsæt ægget ved lav hastighed. Rør blandingen til en homogen masse og sæt på køl i minimum 2 timer.
Step 5. Rul dejen ud til ca. 3 mm tykkelse og læg over tærteformen.
Mazarin
Step 1. Blend sukker og marcipan sammen og tilsæt dernæst æg, Blend til massen samler sig.
Step 2. Smelt smør og blend i marcipanmassen.
Step 4. Blend hasselnødder til mel og vend melet i.
Bagning
Step 1. Saml mørdej og mazarin i en tærteform.
Step 2. Bag pærertærten ved 180 °C varmluft i 35-45 minutter. Tærten er færdig, når overfladen bliver gylden og mazarinen fast.
Vanilje-creme fraiche
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Rør vaniljekorn i creme fraichen og smag til med sukker eller flormelis.
Tip
Prøv også Løgismose skyr med citron eller vanilje for en frisk, syrlig og cremet smag.
Andre forslag
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...