12/8/2024
Pasta i tomatsauce med kyllingekødboller
Vores kok Kasper har ladet sig inspirere af klassikeren fra Lady og Vagabonden og lavet en tomatsauce med masser af basilikum, Løgismose færdigkogte kyllingekødboller og kogt spaghetti'en al dente. Så mangler du bare den rødternede dug, stearinlys og din udkårne eller pastaglade børn.
Ingredienser
- 16 stk Løgismose kyllingekødboller
- 2 dåser flåede tomater
- ½ dl Løgismose olivenolie
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 bdt basilikum
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk sukker
- ½ tsk salt
- 1 dåse tomatpuré
- 500 g spaghetti
Sådan gør du
Step 1
Hak løg og hvidløg, og kom dem i en stor gryde eller pande med olivenolie. Der skal være plads til pastaen senere.
Step 2
Sautér løgene, til de er let gyldne.
Step 3
Tilsæt flåede tomater, oregano, sukker, salt og tomatpuré. Lad simre i 10-15 minutter.
Step 4
Sæt en stor gryde letsaltet vand til at koge.
Step 5
Tilsæt kødbollerne til tomatsaucen, og kog med ca. 5 minutter.
Step 6
Smid en god håndfuld basilikum i.
Step 7
Kom pasta i det kogende vand, og kog et minut kortere end instruktionerne på pakken, og overfør pastaen til gryden med tomatsovs. Hæld et par deciliter kogevand i gryden også.
Tip
Når der arbejdes med tomater, er et nip sukker den helt store hemmelighed. Det afrunder og fremhæver smagen af tomat.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...