25/6/2017
Rabarberskyr med sprøde chips
Ingredienser
- Chips
- 2 dl sukker
- 2 dl vand
- 10 stk faste jordbær
- 10 stk rabarber stykker a 5 cm
- Rabarbergrød
- 500 g rabarber
- 1 stk vaniljestang
- 2½ dl jordbærsaft (hvis du ikke har ren saft, kan du bruge en god saftevand og lave en kraftig blanding)
- 1½ dl vand
- 150 g sukker
- 50 g brun farin
- 1 spsk kartoffelmel
- Skyr
- 300 g Løgismose skyr naturel
- 300 g Løgismose skyr naturel eller yoghurt natural 6-10%
- Lidt grønne urter til pynt f.eks. citronverbena
Sådan gør du
Chips
Step 1. Kog sukker og vand op i en kasserolle og lad det koge en smule ind, så sukkeret bliver helt opløst.
Step 2. Rens jordbærrene og rabarberne. Skær top og bund af rabarberne. Skær herefter jordbærrene og rabarberne i helt tynde skiver, brug gerne et mandolinjern, da det giver det bedste resultat. Læg jordbærrene og rabarberne på en bageplade med bagepapir og pensl dem med sukkerlagen fra kasserollen.
Step 3. Sæt chipsene i en forvarmet ovn ved 70 grader og lad dem tørre natten over.
Rabarbergrød
Step 1. Fjern bund og top af rabarberne og skær dem i grove stykker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med bagsiden af kniven og kom vaniljestang og -korn i en gryde sammen med de resterende ingredienser – på nær kartoffelmelet.
Step 2. Kog rabarberne møre ved middel varme, til de begynder at gå i opløsning og danner en kompot. Læg en sigte over en skål eller gryde og hæld grydens indhold deri. Pres nu massen ved hjælp af en dejskraber, så saften samles i skålen under sigten. Rør kartoffelmelet ud i lidt koldt vand og jævn grøden. Sæt grøden på køl, til den er helt kold.
Skyr
Step 1. Rør skyr naturel og skyrfraiche godt sammen og smag herefter blandingen til med rabarbergrød. Hvor meget rabarbergrød, du vil bruge, er helt op til dig og dine smagsløg. Men ca. 200 gram er et godt udgangspunkt.
Step 2. Fordel rabarberskyren i små skåle eller dybe tallerkner og pynt med chips og grønne urter.
Andre forslag
Konditorens risalamande
Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde og hakkede...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...