28/2/2024
Saltmandler
Hjemmelavede saltmandler smager mange gange bedre end de, der kan købes for penge. Og så er det endda ikke så svært.
Ingredienser
- 200 g mandler gerne Marcona eller Valencia
- 2 dl vand
- 1 tsk groft salt
- Evt. krydderi efter ønske og smag
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 150 °C varmluft.
Step 2
Hæld alle ingredienserne i en gryde og bring vandet i kog. Lad vandet koge helt væk og læg mandlerne i et ildfast fad, drys eventuelt med krydderi, hvis du ønsker det.
Step 3
Stil pladen i ovnen og bag mandlerne i ca. 30 minutter. Vend rundt i mandlerne undervejs.
Step 4
Tag mandlerne ud af ovnen og lad dem køle af.
Andre forslag
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...
Taco Gobernador
Taco Gobernador har sine rødder ved Stillehavskyst...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.