1/1/1970 |
Stikkelsbærmarmelade
Med vanilje og jernurt
Ingredienser
- 500 g stikkelsbær
- 1 dl vand
- 1 spsk tørret jernurt
- 375 g sukker
- 1 stk vaniljestang
Sådan gør du
Step 1.
Nip enderne af stikkelsbærrene og skyl dem i koldt vand. Kom vand og jernurt i en kasserolle, kog op og rør godt rundt. Træk kasserollen fra varmen, når væsken koger og sæt låg på. Lad jernurten trække i væsken i 10 minutter. Sigt herefter lagen gennem en finmasket sigte.
Step 2.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom stang og korn i en gryde sammen med stikkelsbær og sukker og tilsæt ca. 1 dl af lagen. Bring gryden langsomt i kog, mens du forsigtigt rører i ny og næ. Lad marmeladen simre, til bærrene begynder at sprække, og massen bliver sammenhængende. Beregn ca. 10-15 minutter. Juster evt. smagen med lidt mere lage. Fyld marmeladen på skoldede sylteglas.
Andre forslag
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...
Hjemmelavet falafel
Med grillet agurk og avocado i fladbrød.
Bagte rødbeder med hummus
En simpel ret, hyggelig at dele.
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...