1/1/1970 |
Stikkelsbærmarmelade
Med vanilje og jernurt
Ingredienser
- 500 g stikkelsbær
- 1 dl vand
- 1 spsk tørret jernurt
- 375 g sukker
- 1 stk vaniljestang
Sådan gør du
Step 1.
Nip enderne af stikkelsbærrene og skyl dem i koldt vand. Kom vand og jernurt i en kasserolle, kog op og rør godt rundt. Træk kasserollen fra varmen, når væsken koger og sæt låg på. Lad jernurten trække i væsken i 10 minutter. Sigt herefter lagen gennem en finmasket sigte.
Step 2.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom stang og korn i en gryde sammen med stikkelsbær og sukker og tilsæt ca. 1 dl af lagen. Bring gryden langsomt i kog, mens du forsigtigt rører i ny og næ. Lad marmeladen simre, til bærrene begynder at sprække, og massen bliver sammenhængende. Beregn ca. 10-15 minutter. Juster evt. smagen med lidt mere lage. Fyld marmeladen på skoldede sylteglas.
Andre forslag
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Lav pesto af brændenælder. De er nemlig ikke bare ukrudt, når de vokser vildt i skove og haver. U...
Pizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld sommeren med fynsk ostehåndværk
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...