31/3/2021
|
Magasin 3 2021
Summerbird Amber-mousse
Summerbirds Amber-chokolade er nærmest ikonisk, i hvert fald er den et af Summerbirds mest populære produkter blandt vores kunder.
I opskriften her har vi taget Amber-chokoladen med i dessertkøkkenet og fremtryllet en vinterlig mousse. Den fede piskefløde og cremede chokolade får selskab af et lille strejf kaffe og krydret appelsin og udgør et uimodståeligt match til et glas whisky, gerne fra Stauning.
Ingredienser
- 125 g Amber-chokolade med karamelliserede hasselnødder
- ½ l Løgismose piskefløde
- 3 stk æg
- 50 g sukker
- Appelsinskal
- 3 blade husblas
- 4 cl kaffe
- med karamelliserede hasselnødder til topping
Sådan gør du
Step 1.
Varm fløden op, bræk Amber-chokoladen i mindre stykker og kom den i fløden tillige med 1 knsp havsalt. Smelt chokoladen i fløden, til den er helt opløst. Pisk omhyggeligt og sæt chokoladefløden i køleskabet til den er helt kold, gerne 2-3 timer.
Step 2.
Når fløde-chokoladeblandingen er helt kold piskes den til en let skum. Sæt på køl.
Step 3.
Pisk æg, sukker og appelsinsaft og –skal til det er helt let og luftigt, gerne på en røre - maskine ved moderat hastighed i 6-8 min. Kom husblas i en kasserolle og tilsæt den kolde kaffe og lad den bløde op. Smelt den opblødte husblas i en gryde ved lav tem - peratur til gelatinen er fuldstændig opløst. Hæld den under piskning, i en tynd stråle, i æggemassen.
Step 4.
Vend forsigtigt flødeskummen i æggemas - sen og hæld i portionsforme eller en større skål. Kom på køl natten over.
Step 5.
Anret med hakket Amber-plade med karamelliserede hasselnødder og en orangeskal.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...