30/9/2019
|
Magasin 8 2019
Svinekoteletter i italienske klæder
Sæt de italienske rødvine i selskab med svinekoteletter, som (desværre) ofte bliver overset, når der skal kræses i køkkenet. Sørg for at købe svinekoteletter af høj kvalitet, eksempelvis hos din slagter og servér med smør- og parmesan- mættet polenta – vi lover du ikke vil fortryde!
Ingredienser
- 2 stk store svinekoteletter
- 250 g polenta
- 50 g fintrevet parmesan
- 50 g Løgismose smør
- 2 fed hvidløg pillet og skåret i tynde skiver
- 50 g groft plukkede krydderurter evt. persille, merian, timian eller salvie
- Vindruekerneolie
Sådan gør du
Step 1
Kog polentaen som beskrevet på pakken, rør smør og parmesan i og smag til med salt. Hold polentaen lun og rør jævnligt i den – bliver polentaen for fast tilsæt da en lille smule vand.
Step 2
. Bank koteletterne let og steg dem på en godt varm pande i 4-5 minutter på hver side. Tag koteletterne af panden, krydr med salt og peber og skru blusset ned til middelvarme.
Step 3
. Hæld 1 dl olie på panden og tilsæt hvidløg og krydderurter og sautér til krydderurterne bliver sprøde. Pas på det ikke brænder på.
Step 4
Hæld olie og krydderurter over koteletterne ved anretning, og servér polentaen i en gryde eller skål ved siden af, toppet med friskhøvlede ager af parmesan.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...