31/8/2022
|
Magasin 5 2022
Syltede skoleagurker
Ingredienser
- 1 skoleagurker (ca. 30 stk)
- 300 g salt
- 3 l vand
- Syltelage
- ½ l eddike
- ½ l vand
- ½ l sukker
- 6 stk laurbærblade
- 1 spsk hel sort peber
- 1 spsk korianderfrø
- 2 stk dildskærme (eller dildfrø)
- 1 spsk gule sennepsfrø
- 4 stk stjerneanis
- 1 stk peberrod på ca. 2 cm pr. sylteglas (valgfrit)
Sådan gør du
Dag 1
Step 1. Skyl agurkerne, prik dem med en stegenål eller en lille kniv hele vejen rundt.
Step 2. Pisk saltet i vandet, indtil det er så opløst som muligt.
Step 3. Læg agurkerne i lagen natten over. Sørg for, at de er helt dækkede af væsken.
Dag 2
Step 1. Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde, og kog syltelagen sammen. Undlad at putte peberroden i gryden. Tilsæt eventuelt 1 tsk. flydende atamon forlængere holdbarhed.
Step 2. Skyl agurkerne fra dagen før, og kom dem på skoldede glas med et stykke peberrod i hver.
Step 3. Hæld den varme lage med krydderier over agurkerne, og sæt låg på med det samme.
Step 4. Opbevar agurkerne køligt og mørkt i minimum 1 uge – gerne længere.
Andre forslag
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Lav pesto af brændenælder. De er nemlig ikke bare ukrudt, når de vokser vildt i skove og haver. U...