1/1/1970 |
Tarte tatin
Med Vanilje Fraiche.
Ingredienser
- Bund
- 250 g Løgismose hvedemel
- 1¼ dl vand
- ¼ tsk salt
- 50 g kold Løgismose smør
- 200 g kold Løgismose smør
- Fyld
- 1½ kg æbler , skrællede og udhulede
- 100 g Løgismose smør
- 200 g sukker
- Tilbehør
Sådan gør du
Bund
Step 1. Rør mel, vand, salt og de 50 g smør sammen til en dej og rul den ud til et kvadrat på ca. 0,7 cm tykkelse. Form de 200 g smør til en firkant og pak dejen om firkanten, som en konvolut.
Step 2. Rul smørkonvolutten ud til den er ca. 0,7 cm høj. Fold den ene ende 2/3 ind over dejen og den anden end her ind over, så der dannes 3 lag. Rul igen ud til dejen er 0,7 cm høj. Fold nu begge ender ind mod midten og buk sammen, så der dannes 4 lag. Rul igen ud til dejen er 0,7 cm høj.
Step 3. Gentag hele foldeprocessen en gang til – først til 3 lag og dernæst til 4 lag.
Step 4. Køl dejen i køleskabet i 15 minutter og rul den derefter ud til ca. 0,7 cm.
Fyld
Step 1. Smelt sukkeret langsomt på en tykbundet pande til det karamelliserer let. Tilsæt smør og læg de udhulede æbler på pande med hulningen opad til der ikke er flere.
Step 2. Lad æblerne bruse i den karamelliserede sukkermasse ved middel varme, ca. 15-20 minutter, til væden er fordampet og der er dannet en tyk karamel.
Step 3. Tag de karamelliserede æbler af varmen og lad panden køle lidt af.
Tærte
Step 1. Læg dejen ovenpå æblerne og skær overskydende dej fra. Sæt panden i ovnen og bag tærten ved 220 grader i ca. 20-25 minutter. Lad ned køle lidt af og vend den herefter over på et fad af passende størrelse.
Tip
Servér tærten med kold flødeskum eller skyr med vanilje eller citron.
Andre forslag
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder.
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...