18/7/2024 |
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især den klassiske cheeseburger. Her får du en opskrift, der adskiller sig markant fra den, du kender fra den gyldne måge. I denne luksusversion smøres briochebollen nemlig med cremet trøffelmayo – og tilfører de klassiske burgerelementer en dyb og umamirig smag.
Ingredienser
- 4 stk burgerboller
- 600 g oksekød 12-18 %
- 4 skiver cheddar ost
- 8 blade salat f.eks. iceberg, hjertesalat eller salathoved
- 1 glas Løgismose syltede drueagurker
- 1 stk rødløg
- 1 bøtte Løgismose trøffelmayo
Sådan gør du
Step 1
Form hakkekød til fire bøffer.
Step 2
Vask salat og pluk blade lidt større end bollen.
Step 3
Skær rødløg i tykke skiver.
Step 4
Steg bøfferne på en pande eller grill ved mellemhøj varme et par minutter på hver side. Vend bøffen til sidst og læg osten på den varme side.
Step 5
Halver og rist eller steg burgerbollerne på indersiden og smør med et gavmildt lag trøffelmayo.
Step 6
Læg et salatblad og et par skiver rødløg på bunden, bøffen ovenpå og så en god portion syltede agurker.
Step 7
Læg låg på og servér med sprøde pommes fritter og resten af mayo som dip.
Andre forslag
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...
Pasta med grillede artiskokker
Vi holder så meget af det – det italienske køkken. Her er grundstenene nøje udvalgte råvarer, det...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Friteret pighvar med persillepuré, bønner og kålskud
Fisk hører ikke kun sommeren til – og nu hvor den danske Bocuse d’Or kandidat Sebastian ynd...
Grillspyd med kødboller og couscoussalat
Grillede kyllingekødboller på spyd og en klassisk couscoussalat er en skøn og nem aftensmad, når ...