Umuts tarteletter med Løgismose kylling
Umut Sakarya får flere måltider ud af én Løgismose kylling. Han bruger rup og stup på kyllingen og får både ramen og tarteletter med høns i asparges ud af den gode kylling. Opskriften på Umuts tarteletter med Løgismose kylling får du her. Er du nysgerrig på mere af det, så se med i Umuts video om kyllingen her.
Ingredienser
- Under- og overlår – fra den hele Løgismose kylling
- 1 porre
- 1 gulerod
- 1 løg
- 2 stængler bladselleri
- 1 pastinak
- Persillestilke
- Laurbærblade
- 1 håndfuld timian
- 2 liter vand
- 5 peberkorn
- 2 dåser asparges
- 3 dl Løgismose piskefløde
- 3 dl Løgismose sødmælk
- Maizena
- Salt og peber
- Cherrytomater
- Persille
Sådan gør du
Step 1.
Læg kylling og suppeurter f.eks. porrer, gulerødder, løg, selleri, pastinak, persillestilke, laurbærbalde og timian i en gryde med sorte peberkorn og hæld ca. 2 liter kold vand over.
Step 2.
Bring gryden i kog og lad det simre i ca. 40 min. Sluk gryden efter kogning og lad kyllingen trække i en times tid i gryden. Sigt fonden igennem en fin si og pluk kyllingen. Reducer fonden til det halve.
step 3.
Tilsæt nu 2 dl aspargesvand (fra dåsen) til gryden samt 3 dl piskefløde og 3 dl sødmælk. Lad gryden komme op at koge og jævn saucen med maizena (husk at røre maizenaen helt ud inden i koldt vand og tilsæt den lidt ad gangen til gryden, der skal være i kog).
Step 4.
Vend nænsomt dåseasparges og kyllingestykkerne i saucen. Smag til med salt og peber. Server i lune tarteletskaller og pynt af med små tomater og et blad persille.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...