31/1/2019
|
Magasin 1 2019
Vagtler au vin
Denne opskrift er inspireret af den klassiske coq au vin, men vores kok Thomas bruger den lille smagfulde vagtel i stedet for den klassiske kylling. Vagtlen er i familie med fasanen og er mild og delikat i smagen. Køb friske franske vagtler i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod.
Ingredienser
- 4 stk vagtler
- 150 g tørsaltet bacon , skåret i tern
- 200 g perleløg , pillet
- 200 g champignoner , renset og skåret i kvarte
- 200 g gulerødder , skrællet og skåret i rustikke stykker
- 2 fed hvidløg , knust
- 2 spsk vindruekerneolie
- 200 g grønne vindruer
- 4 stilke timian
- 1 stilk rosmarin
- ½ l kyllingefond
- ½ l hvidvin
- 50 g koldt Løgismose smør i tern
Sådan gør du
Step 1.
Tænd din ovn på 150 °C varmluft. Varm en tykbundet gryde, med tilhørende låg, op med olien. I gryden steges først vagtlerne, til de er gyldne på alle sider. Tag vagtlerne op og sæt dem til side.
Step 2.
Steg så baconen i gryden, når den er sprød, tilsættes perleløg, champignoner, gulerødder og hvidløg og det hele steges igennem. Hvidvinen hældes på og det koges op, vagtlerne kommes tilbage i gryden sammen med fond og vindruer samt krydderurter. Læg låg på gryden og sæt den i ovnen i 25 minutter.
Step 3.
Tag gryden ud og hæld væsken over i en kasserolle, lad vagtlerne hvile under låg i 10-15 minutter. Imens koges indholdet i kasserollen op og væsken reduceres ned til 1/3. Pisk koldt smør i saucen og smag til med salt og sort peber.
Tip
Server evt. vagtlerne med kartoffelmos eller godt surdejsbrød.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...