Fakta
- 6 stk. 816,-
Régnié Sélection
- 6 stk. 816,-
160,-
213,33 pr. l.
6 stk.
816,-
136,- pr stk.
Spar 144,-
Beskrivelse
Der er et mundheld, der siger, at du med et enkelt glas Régnié i hånden og oppe under næsen kan lære mere om Beaujolais-regionen, end du kan ved at læse alle de bøger, der er skrevet om emnet, og der var da også mange, der hilste Régnié velkommen, da de 9 Cru vine i Beaujolais blev til 10 tilbage i 1988.
Forud var gået mere end 15 års forberedelse der startede tilbage i 1973 da de 2 nabobyer Régnié og Durette blev enige om at smelte sammen på den vinøse side, og efter 15 års forberedelse og ikke mindst lobbyisme var der ikke flere seriøse modargumenter tilbage. Skråningerne i kilen mellem Morgon mod nord og Brouilly mod syd blev en del af det lidt finere selskab.
Upåagtet vinmarkernes status har Georges Duboeuf lige siden begyndelsen i 1957 og frem til sin død i 2020 opbygget et netværk pålidelige og loyale vinavlere i området, og efterhånden som den gamle mester fik musklerne (faciliteterne), nøjedes han ikke med at købe deres vine. Georges Duboeuf købte også deres frugt og forvandlede den til en af vinene i ”sélection” serien, der med sine smukke blomstermotiver på etiketterne er blevet vor tids mest ikoniske ambassadører for en hel vinregion.
En for Régnié og årgangen dyb rubinrød farve og en ganske animerende oplevelse, hvor associationerne til kirsebær, brombær og hindbær kalder på smilet. Dejlig aromatisk, velstruktureret og dertil med en fin syrlighed, som sikrer at friskheden aldrig tabes af syne. Den smager sikkert også godt om et par år, men hvorfor vente, når al den drinkability, som Beaujolais gerne må handle om, allerede er til stede?
Bonusinfo:
Høsten i Beaujolais endte med at være alt andet end generøs, og 2024 er blevet kaldt den vanskeligste årgang i mands minde. Balladen startede allerede tidligt på året med lange perioder med kulde og regn, som bremsede vinstokkens vegetative cyklus. Og med 10 til 15 ekstra dage med regn i forhold til gennemsnittet blev foråret det fugtigske siden 1959.
Det ledte til udbredte udbrud af meldug og råd, som vinbønderne måtte bruge alle deres vågne timer på at bekæmpe. Herefter blev blomstringen mange steder brat bragt til ophør, da voldsomme haglbyger ramte mange vinmarker den 19. juni, og derpå gik det slag i slag med alt for mange dage med regnbyger og tunge skyer. Først i august begyndte det varmende solskin at få overtaget, og her afslørede ture i vinmarkerne al balladen: Smukke drueklaser i uskøn forening med udtørrede og nogle steder haglbeskadigede drueklaser.
Derfor har det i høj grad handlet om det franskmændene kalder ”tirage”. Om at soignere, sortere og smide væk, og i den sidste ende blev der tale om et af de laveste høstudbytter, der er registeret i Beaujolais de seneste 100 år.
Producent
Les Vins du Georges Duboeuf er det største og ubetinget mest betydningsfulde navn i Beaujolais. Og med en produktion der i dag har rundet 30 mio. flasker er det en kendsgerning at mange, hvis ikke de fleste, har fået deres første oplevelser med druen Gamay og vinene fra Beaujolais via flasker fra Georges Duboeuf.
- Georges Duboeuf har funderet sin forretning på tre ting:
Samarbejde med flere end 300 vinbønder og druedyrkere. - Maceration carbonique. Gæring af de hele drueklaser, hvorved Beaujolais fik en frugt og umiddelbarhed, som ikke var set tidligere.
- Beaujolais Nouveau, lige fra det første væddemål blandt to journalister om hvem der først kunne nå hjem til London med den nye vin, op forbi 80'ernes hysteriske race om at komme først fem til de forskellige metropoler og frem til i dag hvor 25% af al Beaujolais fortsat forsvinder inden nytår.
Georges Duboeuf er opvokset på en lille vingård i Pouilly-Fuissé. Allerede som 6-årig hjalp han sine forældre med druehøsten. Han kvittede skolen før til og som 18-årig cyklede han rundt og solgte sin storebrors Chardonnay til de lokale restauranter, og da han opdagede, at der manglede noget rødvin i hans cykelsortiment startede de 2 brødre et af de smukkeste eventyr i den franske vins historie.
Først foregik det på cykel fra vingård til vingård for at smage og vælge, hvad der var værd at sælge. Siden er det fortsat under noget mere etablerede former, men besøgene hos vinbønderne og de omfattende smagninger udgør fortsat det egentlige fundament i forretningen.
I 1957 møder Georges Duboeuf Alexis Lichine fra Château Lascombes. De begynder at lave forretninger sammen, og Georges siger selv, at Alexis har en væsentlig aktie i alt det, som der siden skete på det forretningsmæssige område for Les Vins du Georges Duboeuf.
I efteråret 1977 var Lene Grønlykke for første gang forbi Georges Duboeuf. Sammen besøgte de Domaine Tour du Bief i Moulin-à-Vent, og med var også purken Jacob Grønlykke. Han sagde god for Gamay druerne, sådan som de smagte umiddelbart inden høsten, og lidt senere, da druerne var blevet forvandlet til en vin, hilste også de første medlemmer af Løgismose Vinklub Domaine Tour du Bief og dermed Georges Dubeouf velkommen til Danmark.
I de mere end 40 år, som er gået, har Georges Dubeouf og Løgismose haft et nært samarbejde og samtidig med at begge forretninger er vokset. For at sikre den rette eksponering indledte Løgismose derfor et samarbejde med Dansk Supermarked, som markedsfører et lille udvalg af Beaujolais vinene med de berømte blomster etiketter, mens top vinene - de såkaldte domainevine - fra de forskellige cru-kommuner markedsføres i Løgismoses webshop og udvalgte delikatessebutikker.
Selvom Georges Duboeuf i sine senere år påtog sig en rolle, der mest af alt mindede om en ældre statsmands og ikke længere involverede sig meget i forretningen, så var den sirlige slanke mand med det hvide hår og den pastelfarvede cashmere-trøje henslængt over skuldrene en hyppig gæst ved de mange smagninger lige til det sidste.
Men den 4. januar 2020 døde Georges Duboeuf i hjemmet i Romanèche-Thorins i en alder af 86. Hans hjerte ville ikke længere, og frugten fra 2019-høsten blev dermed den sidste, denne gudbenådede vinsmager nåede at være med til at evaluere.
Men eventyret fortsætter. Georges Duboeuf’s søn Franck trådte ind i selskabet i 1983. Da man åbnede forlystelsesparken Le Hameau du Vin i 1993 blev det underledelse af Francks hustru Anne Duboeuf og i 2012 blev det så deres ældste søn - Georges Duboeufs barnebarn - Adrien Duboeuf-Lacombe’s tur til, som chef for salg, marketing og strategi, at profilere familiefirmaet i de mere end 100 lande, som Georges Duboeuf’s vine eksporteres til.
"An excellent wine is always a work of art. It is first and foremost the result of the terroir, then of the care given to the vines, the right choice of harvest date and of course the know-how and talent of the winemaker" Georges Duboeuf (1934-2020)
Georges Duboeuf har så at sige været en del af Løgismose familien altid. Du finder det aktuelle sortiment her
Oprindelse
Region
Beaujolais ligger i forlængelse af Bourgogne mod syd og hører administrativt til denne region trods den slående nærhed til Rhone dalen. Klimaet er lunt indlandsklima og jordbunden er varieret med tydelige indslag af granit især i nord. Hoveddruen er Gamay, men der er også små beplantninger af Pinot Noir, Chardonnay og Aligoté. Basis niveauet formes af Beaujolais og Beaujolais-Villages, mens topniveauet udgøres af de 10 cru'er, som refererer til selvstændige vinbyer med særligt karakterfulde vine. Beajolais Nouveau er en specialitet, der frigives hvert år i november efterfølgende høst og hurtig gæring af druerne. Beaujolais er gennemgående friske og aromatiske rødvine.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter