Beskrivelse
Winemakers Dinner med Bertand Sourdais på Kok & Vin
Den franske stjerne vinmager Bertrand Sourdais, som hvert år i al gemytlighed lægger arm med danske Peter Sisseck om at være den mest ombejlede og anmelderroste personlighed ikke bare i Ribero del Duero, men på hele den iberiske halvø, kommer til Odense, og i den forbindelse inviterer vi til Winemakers Dinner hos ”Kok & Vin” i Odense.
Forvent en unik oplevelse i en afslappet atmosfære med plads og tid til dialog med en dedikeret personlighed, hvor vi, selvom flere af vinene er udsolgte eller stærkt limiterede og alle flyver mod stjernerne med op til 97-point fra anmelderne, forbliver nede på jorden.
Vi smager på 7 fremragende vine til en menu i form af snacks og 4 retter tilpasset vinenes spanske temperament fulgt af kaffe og sødt og måske med en lille overraskelse undervejs.
Menuen publiceres, når køkkenchefen Steffen Falkesgaard Hansen (også medejer af Aro, Odenses første og eneste Michelin stjerne besmykkede Restaurant) har fået smagt vinene og fundet ud af, hvor meget gas han tør/vil give den i løbet af aftenen. Vi tænker, der kun kan være grund til at glæde sig!
Lidt mere om Bertrand Sourdais:
Bertrand Sourdais er uddannet i Bordeaux og har bl.a. jobbet på Château Mouton-Rothschild. Her møder han spanske Ricardo Pérez Palacios, som introducerer ham for Miguel Sánchez, som fornemmer ildsjælen og ansætter Bertrand som vinmager på Dominio de Atauta. Det bliver til nogle smukke år, indtil Miguel i 2010, i skyggen af finanskrisen, må slippe Dominio de Atauta.
Bertrand kan ikke enes med de nye ejere, så han kvitter jobbet og rejser hjem til forældrenes vingård i Chinon. Men hjertet fulgte ikke med, så allerede i 2011 er han tilbage i Spanien i partnerskab med vennen David Hernando, og det leder til etableringen af først Bodegas Antídoto og siden Dominio de Es. Resten er, som man siger, historie.
Lidt om Kok & Vin:
Restauranten i Store Gråbrødrestræde har længe været en af de vigtigste oaser for madglade og nysgerrige odenseanere, og snart 15 års uafbrudt succes vidner om høj kvalitet, god service og ikke mindst den hyggeligst tænkelige atmosfære. Noget, som Den Danske Spiseguide hyldede, da den ved en gallamiddag i Esbjerg i oktober 2025 lod Kok & Vin løbe afsted med prisen som ”Årets bedste Bistro/Brasseri i Danmark 2025”.