Beskrivelse
Tirsdag 18. november 2025 kl. 18.00 på Falsled Kro
Den franske stjerne vinmager Bertrand Sourdais, som hvert år i al gemytlighed lægger arm med danske Peter Sisseck om at være den mest ombejlede og anmelderroste personlighed ikke bare i Ribero del Duero, men på hele den spanske vinscene, kommer til Danmark. I den forbindelse har vi overtalt Falsled Kro til at åbne dørene på en af kroens normale lukkedage, således at de fantastiske vine fra Bodegas Antídoto og Dominio de Es kan få lov til at møde det ypperste fra Sydfyn.
Hvis du ønsker en drink eller et glas vin inden middagen, vil der fra kl. 17 være åbent i baren og tændt op i pejsestuen, og kl. 18 går vi til bords for at nyde et par af kroens delikate snaks fulgt af en særlig 4-retters menu og i alt 7 ledsagende vine. Derudover selvfølgelig vand og til sidst kaffe og kroens berømte petit fours.
Simon Juel har selvfølgelig ladet sig inspirere af efteråret og lover at serveringerne vil blive tilpasset aftenens insisterende rosévine og kraftige rødvine, og selvom Bertrand Sourdais har meget på hjertet lover han, at vi bliver forskånet for alt for lange foredrag. De delikate retter, de ledsagende vine og selskabeligheden skal være aftenens omdrejningspunkt.
Menu
Velkomst med skinke, oliven
-*-
Dampet pighvar med kål fra haven og sauce på ristede pighvar ben
-*-
Sydfynske svampe, ristet surdej og efterårstrøfler
-*-
Stegt fynsk oksemørbrad med portvin sauce og vinter porre
-*-
Comté, friske hasselnødder og efterårstrøffel
-*-
Kaffe/the og petit four
Hertil 2 rosévine, 3 rødvine og derindimellem yderlige 2 rødvine
Forvent en unik, men også afslappet aften, hvor vi forbliver helt nede på jorden, også selvom flere af vine er udsolgte eller stærkt limiterede og alle flyver mod stjernerne med mellem 92 og 97 point fra de anmeldere, som har været så heldige at smage dem.
"Med en dedikation til ekspertise og en passion for at fremvise de fineste lokale og årstidens råvarer, laver vi retter, der ikke kun pirrer smagsløgene, men som også vækker følelser og minder. Hver tallerken er et kunstværk, omhyggeligt forberedt til at levere en uforglemmelig madoplevelse, der hylder de rige smage fra hver enkelt forret til udsøgte hovedretter og lækre desserter. Skålen fortæller en historie og inviterer gæster til at forkæle sig selv med essensen af dansk gastronomi."
Simon Juel - Køkkenchef