Domaines Leflaive
5 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Drue
Årgang
Pris
Vis kun varer på tilbud
Anmeldelser
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
- MedlemsrabatSpar 15% v/6 stk.
2022 - Domaines Leflaive - 0,75lMâcon-Verzé Les Chênes BIO
91 pointWine Spectator
859,-
1.145,33 pr. l.
Medlemspris 730,15
pr. stk. v/6
- MedlemsrabatSpar 15% v/6 stk.
2019 - Domaines Leflaive - 0,75lMâcon-Verzé BIO
909,-
1.212,- pr. l.
Medlemspris 772,65
pr. stk. v/6
- MedlemsrabatSpar 15% v/6 stk.
2022 - Domaines Leflaive - 0,75lMâcon-Verzé Le Monté BIO
90 pointWine Spectator
859,-
1.145,33 pr. l.
Medlemspris 730,15
pr. stk. v/6
- MedlemsrabatSpar 15% v/6 stk.
2022 - Domaines Leflaive - 0,75lMâcon-Solutré Pouilly BIO
90 pointWine Spectator
859,-
1.145,33 pr. l.
Medlemspris 730,15
pr. stk. v/6
Domaines Leflaive
Anne-Claude Leflaive blev i sine sidste 10 år dybt optaget af ikke blot at skabe de mest betagende vine fra familiens berømte vinmarker i Puligny-Montrachet, men også optaget af udbrede det glade budskab om biodynamikkens urkraft til andre vinbønder i andre distrikter.
Det første til investeringer i Macon-Verzé, Macon-Solutré, Pouilly-Fuissé og en håndfuld vine, der nu bliver solgt under navnet "Domaines Leflaive" med det lille listigt ekstra "s" tilføjet for at markere, at der er en forskel.
Efterhånden drejer det sig om næsten 25 ha. fordelt på en lang række forskellige små parceller herunder La Chaneau og Au Vignerain, som begge fik 1. Cru status da ”Union des Producteurs de Pouilly-Fuissé” endelig - efter 15 års tovtrækkerier - i 2020 nåede til enighed med INAO.
Domaine Leflaive har tilhørt den samme familie lige siden begyndelsen, og før det har familien har dyrket druer og bygget vinfade i hvert fald siden 1717. Det var Joseph Leflaive, som lagde grundstenen i 1905 og i den efterfølgende 20 år opkøbte en lang række fremragende parceller mens Bourgogne var i knæ ovenpå vinlusens hærgen og en verdenskrig som heller ikke lod de gyldne skråninger uberørte. 24 imponerende ha. udelukkende tilplantet med Chardonnay - her i blandt 5 ha. med status af Grand Cru og 11 ha. med status af 1. Cru. - er det efterhånden blevet til.
Domaine Leflaive var og er stadig pionerer inden for først økologisk og siden biodynamisk produktion i Bourgogne, og få andre steder er man så stålsatte i troen på, at det kun kan lade sig gøre at skabe vidunderlige vine, hvis man først efterstræber fuld biodiversitet i vinmarkerne og siden arbejder i harmoni mellem jordens og månens rytmer i kælderen. Alle de tilkøbte parceller i Macon røg derfor direkte i konvertering først mod økologi og siden mod biodynamik, og fra og med 2023-årgangen er de alle certificerede af Biodyvin.
François Bouchet, der var biodynamisk rådgiver for Domaine Leflaive fra 1989 og frem til sin død i december 2005, forklarede sin approach således: "Biodynamism develops every living species thanks to specialised preparative treatments made from yarrow, camomile, nettle, dandelion, valerian, compost and silica or sand which are true catalysts of energy. It is via the plant that the whole organism is vitalised, as much as through its deep rooting in the soil as by the leaves which capture the sun’s energy. The wine which is produced is a direct result of the balance between the terroir and the atmosphere."
Men ellers er der ikke så mange hekserier på Domaine Leflaive. Hele vinfremstillingsprocessen følger den burgundiske tradition. Høsten er manuelt. Gærceller udefra er forment adgang. Gæringen får lov til at tage den tid den skal, og bortset fra vinene fra Mâcon-Verzé, så er recepten den samme helt oppe fra Grand Cru Montrachet og ned til den generiske Bourgogne Blanc: Langsom presning, fadgæring, 12 måneders fadlagring og til sidst 6 måneders modning i neutrale tanke frem mod aftapningen på flaske, der så vidt muligt sker uden klaring eller filtrering det 2. forår efter høsten. Det eneste der har været skruet på, har været mængden af nye fade i de forskellige vine, men senest er der også ankommet betonæg i en stræben efter mere frugt og endnu mere finesse i vinene.
Anne-Claude Leflaive kom til som 3. generation i 1990 og nåede at få 3 år ved siden af sin far Vincent Leflaive inden han døde. De første år arbejdede hun sammen med sin fætter Olivier Laflaive, men da hans negociant projekt for alvor begyndte at få luft under vingerne fandt familien, at det var bedst, de fortsatte hver for sig. Anne-Claude stod herefter i spidsen for konverteringen fra traditionelt landbrug til biodynamisk produktion inden de strategiske opkøb i Mâconnais.
Anne-Claude blev fejret som “The best white wine maker in the world” I Decanter Magazine I 2006, grundlagde en særlig skole for biodynamik ”Ecole du Vin et des Terroirs” i Puligny-Montrachet, og nåede lige at modtage sine kollegaers fornemste hæder i form af ”The Winemakers' Winemaker Award” i 2014 inden hun desværre tabte kampen mod kræften bare 59 år gammel.
I dag er det hendes nevø og grundlæggeren Joseph Leflaives tipoldebarn Brice de La Morandiere, der i 4. generation fører det stolte domaine videre, så det bliver i familien. Anne-Claude vinmager hed i mange år Éric Rémy. Da han lod sig pensionere i 2017 allierede Brice de La Morandiere sig med den talentfulde Pierre Vincent og det blev et smukt parløb indtil Pierre i 2024 valgte at etablere sit eget domaine. Ny régisseur og vinmager er således den unge Amandine Brillanceau, som tiltrådte i januar 2025.
Domaines Leflaive (La diversité des expressions des Mâcons)
MÂCONNAIS:
- Mâcon-Verzé (Les Cassons, En Perret, Escolles, Les Muse) | 9.3 ha | tilplantet: 1930-2010
- Mâcon-Verzé Les Chênes | 3.4 ha | tilplantet: 1935 (0.45 ha); 1973-2002 (2.98 ha)
- Mâcon-Verzé Le Monté 0.9 | tilplantet: 1964-1965
- Mâcon-Igé | 0.8 ha | tilplantet: 1986-1989
- Pouilly-Fuissé La Chaneau | 0,3 ha | tilplantet: 1960
- Pouilly-Fuissé En Vigneraie | 0,3 ha | tilplantet: 2001
- Pouilly-Fuissé | 2.2 ha | tilplantet: 1960-2011
- Saint-Véran Blanc | 0,4 ha | tilplantet: 1950-1990
Løgismose har tilbudt vine fra Domaine Leflaive i mere end 25 år. Ofte i så begrænsede mængder at de ikke flages her på hjemmesiden. Du ser vores aktuelle udvalg her og du er altid velkommen til at efterspørge yderligere muligheder pr. e-mail.