KOKKETIPS
FILETERING AF FLADFISK
Få kokkens trin-for-trin-guide til filetering af fladfisk. Fladfisk er nemme at have med at gøre og det bedste er, at de alle sammen har ens anatomi, hvorfor du kan bruge samme fileteringsmetode til dem alle!
STEP 1
Placer fisken med den mørke side opad. NB: Brug en skarp, helst bøjelig kniv til fileteringen.
STEP 2
Lav et langt, lige snit ned langs midten af fisken, hele vejen ned til halen. Føl efter midten.
STEP 3
Læg nu et skråt snit i forlængelse langs venstre side af hovedet (modsat åbningen lavet af fiskehandleren).
STEP 4
Lad kniven følge benene, når du i lange, rolige snit skærer fileten fri. Start fra midten og skær ud mod finnerne. Løft med den anden hånd fileten, så du ikke kommer til at skære i den.
STEP 5
Gentag nu fileteringsprocessen på modsatte side, som med den første filet.
STEP 6
Vend fisken om og gentag det hele igen.
STEP 7
For at fjerne skindet, placeres fileterne med skindsiden nedad. Med den hånd, der ikke fører kniven tages fat i den tyndeste ende af fileten. Med kniven laves et lille snit, så kødet løfter sig fra skindet. Tag nu fat i skindet og placer kniven helt flad i mellemrummet mellem skind og kød. Træk nu forsigtigt i skindet samtidig med af kniven skærer kødet fri fra skindet.
Tip: Steg eventuel rogn på panden som med torskerognsbukser eller lav en skøn taramasalata.
KOKKETIP
SKAL DIN FLADFISK GRILLES?
Bliv ferm til fisk på grill. Det kan være svært at grille fisk, uden at kødet sidder fast på risten, bliver overtilberedt eller driller på anden vis. Få kokkens tips og tricks til vellykket fisk på sommergrillen.