31/8/2019 | Magasin 7 2019
Æblekage med barndomsminder
Det bugner med æbler i de danske haver og plantager fra efteråret. Er du så heldig, at have et gammelt kroget træ stående i baghaven, kan du bringe barndomsminderne frem med opskriften på denne æblekage fyldt med smør, vanilje og mandler.
Ingredienser
- Kogte æbler
- 1 kg æbler
- 2 dl vand
- 75 g sukker
- 1 vaniljestang
- 1 klat Løgismose smør
- Æggemasse
- 3 æggeblommer
- 1 spsk sukker
- 125 g mandelmel
- 75 g hakkede mandler
- 2 æggehvider
- 2 spsk sukker
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
Step 1.
Skræl og udhus æblerne og skær dem i både.
Step 2.
Kog æblebådene i vandet, med sukker vaniljestangen og smørklatten, ved svag varme, til der stadig er lidt bid i dem.
Step 3.
Pisk 3 æggeblommer med 1 spsk sukker i én skål og pisk 2 æggehvider med 2 spsk sukker og en knivspids salt i en anden skål.
Step 4.
Bland mandelmelet med de hakkede mandler og rør det sammen med æggeblomme-massen.
Step 5.
Vend forsigtigt ægge-hvidemassen i og fordel det ud over æblegrøden.
Step 6.
Bag æblekagen i ca. 20 min. ved 170 °C.
Step 7.
Nyd den med creme fraiche eller flødeskum.
Andre forslag
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder.
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...