31/8/2019
|
Magasin 7 2019
Æblekage med barndomsminder
Det bugner med æbler i de danske haver og plantager fra efteråret. Er du så heldig, at have et gammelt kroget træ stående i baghaven, kan du bringe barndomsminderne frem med opskriften på denne æblekage fyldt med smør, vanilje og mandler.
Ingredienser
- Kogte æbler
- 1 kg æbler
- 2 dl vand
- 75 g sukker
- 1 vaniljestang
- 1 klat Løgismose smør
- Æggemasse
- 3 æggeblommer
- 1 spsk sukker
- 125 g mandelmel
- 75 g hakkede mandler
- 2 æggehvider
- 2 spsk sukker
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
Step 1.
Skræl og udhus æblerne og skær dem i både.
Step 2.
Kog æblebådene i vandet, med sukker vaniljestangen og smørklatten, ved svag varme, til der stadig er lidt bid i dem.
Step 3.
Pisk 3 æggeblommer med 1 spsk sukker i én skål og pisk 2 æggehvider med 2 spsk sukker og en knivspids salt i en anden skål.
Step 4.
Bland mandelmelet med de hakkede mandler og rør det sammen med æggeblomme-massen.
Step 5.
Vend forsigtigt ægge-hvidemassen i og fordel det ud over æblegrøden.
Step 6.
Bag æblekagen i ca. 20 min. ved 170 °C.
Step 7.
Nyd den med creme fraiche eller flødeskum.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Konditorens risalamande
Prikken over i’et på denne risalamande er rigeligt polynesisk vanilje høstet på øen Tahaa i Frans...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...