20/9/2022
|
Løgismose i Netto
Bircher müsli
Bircher müsli, kold grød, overnight oats eller den velsmagende start på dagen – kært barn har mange navne.
Denne populære morgenmadsret kan varieres i det uendelige alt efter sæson og smag. Retten består af valset korn – havregryn, boghvedeflager eller lignende – lagt i blød i eksempelvis æblemost, mælk eller et surmælksprodukt natten over i køleskabet. Om morgenen kan du vende den cremede, kolde grød med din yndlingsfrugt og toppe med nødder, tørret frugt, eller en sødmefuld sirup. Bircher müsli laves aftenen før og er derfor en nem og nærende morgenmad, der kan tages med på farten.
Her får du vores version, som er inspireret af efterårets æblehave og med varme krydderier
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 1 dl Løgismose æblemost
- 1 dl Løgismose skyr naturel
- 1 stk æble
- 1 knivspids kanel
- 1 knivspids kardemomme
- 1 spsk ristede, hakkede hasselnødder
- 1 spsk Løgismose karamelsirup
Sådan gør du
Aften
Step 1. Riv halvdelen af æblet. Rør havregryn med æblemost, revet æble samt skyr og krydderier i et patent- eller sylteglas. Lad grøden trække i køleskabet natten over.
Morgen
Skær tynde skiver af den sidste halvdel af æblet, og top grøden med disse samt grofthakkede hasselnødder og karamelsirup.
Tip
Du kan nemt gange opskriften op, så du har til flere dage. Variér gerne frugt, most og topping alt efter sæson og smag.
Andre forslag
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Hjemmelavet granola med karamelsirup, kokos og nødder
Der findes et væld af granolaopskrifter – i vores version erstatter vi honning med saltkaramelsir...
Karamelliseret ananas
Hvem vil ikke gerne starte dagen med Piña Colada?
Nydt på Løgismose økologiske kokosskyr m...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...