5/12/2025
|
Bocuse d'Or Team Danmark
Bocuse d'Or kokkens nytårsøsters
Ingredienser
- 12 Løgismose franske østers
- 1 kg knust is
- Østers med blodappelsin
- 3 dl blodappelsinsaft
- Østers med æblemost
- 3 dl Løgismose æblemost
- Østers med agurk & peberrodsfløde
- 1 dl Løgismose piskefløde 38%
- 50 g frisk peberrod
- Salt
- Citronjuice
- 1 agurk
- 400 g smagsneutral olie
- 100 g spinat
- 200 g estragon eller dild
- Løgismose ekstra jomfruolivenolie
Sådan gør du
Step 1
Reducér blodappelsinjuice i en gryde til ⅙ og stil på køl til anretning.
Step 2
Reducér æblemost i en gryde til ⅙ og stil på køl til anretning.
Step 3
Riv peberrod fint, vend med fløde og lad trække i 10 min. Sigt fløden og smag til med lidt salt og citronjuice.
Step 4
Skræl agurken og lav små parisennekugler eller små tern og stil på køl til anretning.
Step 5
Hak estragon eller dild lidt groft og blend det med olie og spinat, til det når ca. 60 °C. Sigt den grønne olie igennem et klæde og stil på køl til anretning.
Step 6
Åbn østers og placér dem på knust is. Top med de tre garniturer på hver sin østers og dryp med lidt olivenolie.
Tip
Frys og gem gerne urteolien.
Andre forslag
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...