28/2/2021 | Magasin 2 2021
Boller i karry
Få Christians opskrift på boller i karry, som efter hans mening er en klassiker, der er hver at lave igen og igen, fordi den rummer alle grundsmagene; sødme og syre fra æble, varme og bitterhed fra karry og fedme og salt fra sauce og kødboller. Det er den type ret, der vækker begejstring hos både store og små. Her i en er opgraderet version med den allerbedste karry og sprøde toppings.
Ingredienser
- Kødboller
- 500 g hakket kalv/flæsk
- 2 stk æg
- 75 g hvedemel
- 3 dl Løgismose sødmælk
- 1 helt stort løg revet på rivejern
- Salt og peber
- Karrysauce
- 1 helt stort løg
- 1 helt madæble gerne Belle de Boskop eller lign.
- 2 fed hvidløg
- 1 stk mellemstor ingefær
- ½ stængel citrongræs
- 15 g Løgismose smør
- 1½ spsk madraskarry i den bedste kvalitet du kan finde
- 1 dåse (400g) kokosmælk 18-20% fedt
- 3 dl Løgismose piskefløde
- 2 spsk mangochutney
- 1 spsk hønsebouillon
- Citron eller limesaft
- Salt og peber
- Tilbehør
- Kogte jasminris
- Frisk æble skåret i tern
- Hakkede peanuts
Sådan gør du
Kødboller
Step 1. Rør kødet sejt med salt, peber og mel. Tilsæt løg, æg og mælk, og rør det hele godt sammen. Lad farsen hvile i ½ time på køl.
Step 2. Pochér kødbollerne i letsaltet vand, til de er gennemtilberedte.
Karrysauce
Step 1. Skær løg, æbler, hvidløg, ingefær og citrongræs i mindre stykker, og sauter i smør i en gryde. Tilsæt karry, og rist det godt af. Tilsæt kokosmælk og piskefløde, og kog saucen, til alle ingredienser er møre.
Step 2. Smag saucen til med mangochutney, hønsebouillon, citron/limesaft og salt og peber. Blend herefter saucen til den er helt glat og blank.
Anretning
Step 1. Anret kødbollerne i karrysaucen, og servér kogte jasmin- eller basmati-ris til. Pynt evt. med friske æbletern og hakkede peanuts.
Tip
Find Løgismose Boller i Karry som færdigret i din lokale Netto eller i vores butik på Nordre Toldbod 16 – mild og børnevenlig smag
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...