1/1/1970 |
Bondepige med slør
Hvis det skal være rigtigt, bruger man revet rugbrød, som er ristet i sukker til denne gamle danske dessert. Og hvis det skal være helt rigtigt, så laves den faktisk på æblegrød. Sådan set laves den heller ikke oprindeligt med chokoladecreme og sorbet. Så man kan måske sige, at pigen er flyttet til byen og har smidt sløret.
Ingredienser
- Kvædepuré
- 4 stk modne kvæder
- 6 dl vand
- 200 g sukker
- 1 stk citron saft herfra
- 1 stang kanel
- 2 stk stjerneanis
- Kvædesorbet
- 2 blade husblas
- Kvædelagen
- Hvid chokoladecreme
- 200 g Løgismose piskefløde
- 1 stk vaniljestang
- 100 g hvid chokolade
- 8 stk makroner
Sådan gør du
Kvædepuré
Step 1. Skræl kvæderne, fjern kernehusene og skær kvæderne i mindre stykker. Kog vand, sukker, citronsaft, kanel og stjerneanis op og lad kvæderne småsimre heri under låg i ca. 30-40 minutter, til de er møre.
Step 2. Sigt kvædestykkerne fra lagen, gem lagen til sorbet og kasser krydderierne. Blend kvædestykkerne til en puré.
Kvædesorbet
Step 1. Udblød husblassen i koldt vand og klem den fri for overskydende vand. Smelt den udblødte husblas i den varme kvædelage og afkøl lagen helt. Kør derefter lagen på ismaskinen eller frys lagen til is i fryseren, rør jævnligt i isen, så den ikke danner iskrystaller.
Hvid chokoladecreme
Step 1. Kog fløden op med vaniljekorn, hæld den derefter over den hvide chokolade og rør med en dejskraber, til chokoladen er smeltet. Stil på køl, til den er helt kold og pisk derefter til en let skum.
Step 1. Læg et lag kvædepuré i bunden af et glas, en dyb tallerken eller en skål. Læg et lag chokoladecreme ovenpå og dernæst knuste makroner. Slut af med en kugle sorbet.
Andre forslag
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...