Braiseret lammeskank
En intens og smagsrig oplevelse med masser af saft og kraft. Retten kan forberedes i god tid og blot varmes og anrettes, når gæsterne ankommer.
Ingredienser
- Lammeskank
- 4 stk lammeskanke
- 1 stk mellemstor kartoffel
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 1 dl vand
- 3 dl rødvin
- 1 kvist rosmarin
- Garniture
- 300 g jordskokker
- 100 g markchampignoner
- ½ bundt bredbladet persille
- 1 kvist rosmarin
- Olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Lammeskank
Step 1. Tænd ovnen på 225 °C.
Step 2. Gnid lammeskankerne med olivenolie, salt og peber. Put skankerne i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen i 15-20 minutter til de tager farve, vend dem undervejs. Skru derefter ovnen ned på 130 °C.
Step 3. Kartoffel og løg skæres i tern og kommes sammen med rosmarin, rødvin og vand ned til lammeskankerne. Læg låg eller folie over retten. Lad skankerne braisere i 2,5-3 timer. Overhæld skankerne med braiser-væsken af og til under tilberedningstiden. Fordamper væsken under tilberedningen, så suppler op med lidt mere vand og rødvin. Retten må ikke blive tør, der skal være sauce tilbage i fadet, når skankene er færdigtilberedte.
Step 4. Når lammeskankerne er helt møre, er de færdige og saucen fra skankerne presses gennem en sigte og koges lidt ind.
Garniture
Step 1. I mellemtiden vaskes jordskokkerne og skæres i tykke skiver. Steg dem i olivenolie med rosmarin og hvidløg ved moderat varme til de er gyldne og sprøde udenpå og møre indeni. Læg dem på fedtsugende papir.
Step 2. Vask derefter markchampignonerne og skær dem i tykke skiver, de steges ligeledes på begge sider med en kvist rosmarin. Jordskokkerne kommer over på panden til svampene og et ½ bundt, omhyggeligt skyllet, og hakket bredbladet persille. Krydr med salt og peber.
Step 3. Anret garniture på et fad sammen med skankerne, hæld forsigtigt saucen over skankerne.
Tip
Find færdigretter med lam i gourmetsupermarkedet på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...